Bisiklet alırken dikkat edilmesi gerekenler

Bisiklet alırken dikkat edilmesi gerekenler
Konya Motosiklet ve Bisiklet Tamircileri Esnaf Odası Başkanı Ömer Bardakcı, anne, babalara ve bisiklet kullanmayı seven sürücülere bisiklet alırken nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda açıklamalarda bulundu.

Konya Motosiklet ve Bisiklet Tamircileri Esnaf Odası Başkanı Ömer Bardakcı, anne, babalara ve bisiklet kullanmayı seven sürücülere bisiklet alırken nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda açıklamalarda bulundu.

Başkan Bardakcı açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
“Sayın anne ve babalar ve kıymetli sürücüler, yıllardır bisiklet en gözde hediye ve en sağlıklı ulaşım aracı olarak unvanını korumaya devam ediyor. Havaların ısınması, yasakların kalkması ile birlikte. Konya’mızda bisiklet kullanımında büyük ve hızlı bir artış olacaktır. Dolayısı ile kışın kullanılmayan bisikletlerin bakımları yapılacak bisikleti olmayanlar kendilerine çocuklarına yeni bisiklet alacaktır. Yeni bisiklet alırken nelere dikkat etmeliyiz. Kimden ve nereden bisiklet almalıyız. Alacağımız bisikletin özellikleri ve dikkat edeceğimiz hususları bilirsek hem verdiğimiz Para boşa gitmez hem de uzun süreli ve verimli kullanacağımız bize fayda sağlayan bir bisiklet almış oluruz. Bisiklet alırken bilmemiz gereken hususlar; bisiklet, mutlaka bisiklet satan yetkili bayiden alınmalıdır. Merdiven altı imal edilmiş bisikletler kesinlikle alınmamalıdır. Alınan bisikletin kesinlikle faturası ve teknik belgesi (temiz kağıdı) olmalıdır. İlk önce alınacak bisikletin kullanım amacı belirlenmeli. Bisikleti nerede ve ne zaman, nasıl ne şekilde kullanacağımız belirlenmelidir. Dağ bisikleti, yarış bisikleti, spor amaçlı, normal kullanım ve yarış amaçlı bisiklet gibi. Kullanım amacı satıcıya mutlaka söylenmeli, kullanım amacına göre bisiklet satın alınmalıdır. Alınacak bisikletin yüksekliği boyumuza, yaşımıza, kilomuza uygun olmalıdır. Alınacak bisiklet TSE ve garanti belgeli olmalıdır. Kalitesiz malzemeyle üretilmiş, markasız bisiklet alınmaktan kaçınılmalıdır. Alınacak bisikletin yaşadığımız şehirde yeteri kadar teknik servisi mutlaka olmalı, yedek parçası kolaylıkla bulunmalıdır. Bisiklette ayna, zil ve ışıklandırma tertibatı olmalı, koruyucu güvenlik kilidi, gece görüşünü sağlayan reflektörleri olmalıdır. Bisikletlerin bakımı mutlaka yaptırılmalı, frenlerinin, lastik ve diğer aksamlarının sağlam olmasına dikkat edilmelidir. Unutmayalım ki Covid-19 virüsü ile mücadelede sosyal mesafeyi koruyan en güzel, en ektili ulaşım aracı motosiklet ve bisiklet olmuştur. Sloganımız, ‘Corona’yı yenmek için motosiklet ve bisikletinizi seçin. Bütün sürücülere, bisiklet ve motor severlere sağlıklı mutlu sürüşler diliyor, bizlere ve bisiklet sever vatandaşlarımıza desteklerini esirgemeyen bisiklet dostu Konya Büyükşehir Belediye Başkanı'mız Sayın Uğur İbrahim Altay’a ve ekibine teşekkür ediyorum.”

whatsapp-image-2022-06-20-at-13-35-24-2.jpeg

whatsapp-image-2022-06-20-at-13-35-23.jpeg

whatsapp-image-2022-06-20-at-13-35-24-1.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.