Biz böyle bir karar almadık, almayacağız da

Biz böyle bir karar almadık, almayacağız da
İngiltere Başbakanı Cameron:"(Birleşik Krallık) Schengen bölgesinde değiliz. Ayrıca Türklere vize (serbestisi) teklifinde bulunma kararını Schengen bölgesi aldı. Biz böyle bir karar almadık, almayacağız da"

İngiltere Başbakanı David Cameron, "Schengen bölgesinde değiliz. Ayrıca Türklere vize (serbestisi) teklifinde bulunma kararını Schengen bölgesi aldı. Biz böyle bir karar almadık, almayacağız da." dedi.

Cameron, İngiliz Parlamentosunun alt kanadı Avam Kamarası'nda düzenlenen haftalık "Başbakan'a Sorular" oturumunda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Oturumda, bir milletvekilinin, Türkiye-AB arasındaki vize serbestisine yönelik sorusuna cevaben Cameron, Birleşik Krallık'ın Schengen bölgesinde bulunmadığını hatırlattı.

Cameron, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Schengen bölgesinde değiliz. Ayrıca Türklere vize (serbestisi) teklifinde bulunma kararını Schengen bölgesi aldı. Biz böyle bir karar almadık, almayacağız da. Ancak vizenin, ülkelere yerleşip çalışmadan çok, ziyaret hakkı veren vize olduğunu hatırlayalım. Schengen ülkelerini vizeleriyle ziyaret eden Türklerin, Britanya'ya gelme ya da otomatik olarak ülkeye girme hakları yok. Bunu net bir şekilde anlamak çok önemli."

- Cameron'dan Müslüman belediye başkan adayına dair iddialar

Cameron, oturumda ayrıca, İngiltere'de muhalefetteki İşçi Partisi'nin Müslüman Londra belediye başkan adayı Sadık Khan'ın, terör örgütü DAEŞ destekçisi olan bazı aşırılarla ardı ardına aynı ortamlarda bulunduğunu öne sürdü.

Eğer şiddet dolu aşırılık kınanacaksa o zaman aşırılık yanlısı kişilerle aynı platformların paylaşılmaması gerektiği belirten Cameron, "Bunu söylemek zorundayım, (aşırı bir kişiyle) sürekli ama sürekli aynı yerde bulunan İşçi Partisi'nin Londra Belediye Başkanı adayıyla ilgili endişelerim var. Tooting Milletvekili (Khan), Süleyman Ghani ile aynı platforma 9 defa çıktı. Bu adam (Ghani), DAEŞ'i destekliyor." dedi.

- Muhalefetten "ırkçı" tepkisi

Oturumda, bazı İşçi Partili vekillerin Cameron konuşurken "ırkçı" diye bağırdığı duyuldu.

Muhalefetteki vekillerin bağırışmalarıyla sözü kesilen Cameron, bunun üzerine, "Bence bağırıyorlar çünkü gerçeği duymak istemiyorlar. Çıktığı platformda kimlerin bulunduğu yönünde herkes hataya düşebilir. Siyasi muhaliflerimizin ne dediğinden sürekli sorumlu tutulamayız ancak defalarca, birbiri ardına aynı platforma çıkılırsa, o zaman değerlendirmelerinizi sorgulama hakkı doğuyor." ifadelerini kullandı.

Londra’da Belediye Başkanlığı seçimi 5 Mayıs Perşembe günü yapılacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.