Bizim medeniyetimizde alın terinin yeri ayrıdır

Bizim medeniyetimizde alın terinin yeri ayrıdır
Seydişehir'de toplu sözleşmeye ek olarak hazırlanan protokolün imza töreni gerçekleşti

Seydişehir Belediyesi Personel Anonim Şirketinde yer alan 251 personeli ilgilendiren ücret artışlarını içeren toplu sözleşmeye ek olarak hazırlanan protokol Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal ve Hizmet İş Konya 2 Nolu Şube Başkanı Hüseyin Keçeci ile birlikte imzalandı.

Ek protokol kapsamında işçilerin gelirlerine ortalama yüzde 39 zam yapılarak en düşük işçi maaşı 2022 yılının birinci 6 ayı için 4 bin 777 liraya, en yüksek işçi maaşı 2022 yılının birinci 6 ayı için 6 bin 291 liraya yükseldi. 2022 yılının İkinci 6 ayı için işçilere Seydişehir Belediyesi tarafından yüzde 7’lik bir maaş artışı da gerçekleştirilerek en düşük işçi maaşı 2022 yılının ikinci 6 ayı için 5 bin 64 liraya, en yüksek işçi maaşı ise 2022 yılının ikinci 6 ayı için 6 bin 685 liraya yükselecek.

seydisehir-3-001.jpg

Başkanlık makamında süresi dolmadan hazırlanan toplu sözleşmeye ek olarak hazırlanan protokolün imza töreninde konuşan Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, imzalanan ek protokolün tüm çalışma arkadaşlarına hayırlı olmasını diledi.

Seydişehir için gece gündüz demeden hep birlikte dayanışma ve beraberlik ruhu içerisinde çalıştıklarını, Seydişehir’in geleceği için yapılan her çalışmada mesai arkadaşlarının imzasının olduğunu belirten Başkan Tutal, “ mesai arkadaşlarımızla birlikte Seydişehir’imiz için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu güne kadar birlik ve beraberlik içerisinde Seydişehir’imizin geleceği için birçok çalışmaya imza attık. Bu çalışmalarının her birinde arkadaşlarımızın emeği ve alın terleri bulunmaktadır. Bizim medeniyetimizde emeğin ve alın terinin yeri apayrıdır. Medeniyetimizin özünde yer alan bu şiarı özümseyerek çalışma arkadaşlarımızın her zaman haklarını savunup kamu yararı ile beytül malı da gözeterek onlara en iyi şartları sunabilmenin gayreti içerisinde de olmaya devam ediyoruz.

Daha önce belediyemiz ile işçilerimizi temsil eden sendikamız arasında 2 yıl geçerli olmak üzere imzalanan toplu sözleşmenin süresi dolmadan bu sözleşmeye ek olarak hazırladığımız protokol kapsamında işçilerimizin çalışma şartlarını daha da iyileştiriyoruz. 251 çalışma arkadaşımızı ilgilendiren imzaladığımız ek protokolle birlikte işçilerimizin maaşlarında ortalama yüzde 39’luk bir artış gerçekleştiriyoruz. 2022 yılının birinci 6 ayı için işçilerimize vereceğimiz en düşük ücretimiz 4 bin 777 liraya yükselirken en yüksek ise 5 bin 64 lira olmuştur. 2022 yılının ikinci 6 ayı için ise devletimizin sağladığı artış hariç olarak Seydişehir Belediyesi olarak yüzde 7’lik bir artış daha gerçekleştireceğiz ve en düşük işçi maaşımız ise 2022 yılının ikinci 6 ayı için 6 bin 291 liraya, en yüksek ise 6 bin 685 liraya yükselmiş olacak. Ek protokolün tüm çalışma arkadaşlarıma hayırlı olmasını diliyor, birliğimizin, beraberliğimizin ve kardeşliğimizin daim olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Hizmet İş Konya 2 Nolu Şube Başkanı Hüseyin Keçeci ise yapmış olduğu konuşmada toplu sözleşmenin süresi dolmadan Belediye Başkanı Mehmet Tutal’ın talimatıyla hazırlanıp imzalanan toplu sözleşmeye ek olarak hazırlanan protokolün Seydişehir Belediyesi Personel Anonim Şirketinde çalışan 251 personele hayırlı olmasını dileyerek tüm işçiler adına Başkan Tutal’a teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.