Boko Haram ile mücadele

Boko Haram ile mücadele
Kamerun İletişim Bakanı Tchiroma: "Boko Haram örgütüne karşı Nijerya'da yapılan operasyonda 162 militan öldürüldü"

YAOUNDE (AA) - Kamerun İletişim Bakanı ve hükümet Sözcüsü Issa Tchiroma, 162 Boko Haram militanın öldürüldüğünü bildirdi.

Tchiroma, düzenlediği basın toplantısında, Nijerya'da Kamerun sınırına yakın Ngoshe kentinde geçen hafta örgüte karşı düzenlenen operasyonda 162 Boko Haram militanın öldürüldüğünü açıkladı.

Operasyonun, örgütle mücadele kapsamında oluşturulan Ortak Çok Uluslu Müdahale Gücü'nün desteğiyle Kamerunlu güvenlik güçleri tarafından düzenlendiğini belirten Tchiroma, çok sayıda patlayıcı malzeme, silah ve motosikletin ele geçirildiğini ifade ederek 100'e yakın rehinenin kurtarıldığını ifade etti.

Nijerya Ordu Sözcüsü Sani Osman dün yaptığı açıklamada, Nijerya ve Kamerun'un ortaklaşa yürüttüğü operasyonda kurtarılan 112 kişi arasında 68 çocuk ve 36 kadının bulunduğunu, operasyonda ağır yaralanan Kamerunlu bir yetkilinin yaşamını yitirdiğini söylemişti.

Çad, Nijer, Nijerya, Kamerun ve Benin, Boko Haram örgütüyle mücadele kapsamında geçen yıl "Ortak Çok Uluslu Müdahale Gücü" oluşturmuştu.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.