Bolu'daki terör operasyonu davası

Bolu'daki terör operasyonu davası
Terör örgütü DAEŞ davasında savcı, tutuksuz yargılanan 4 sanıktan 3'ü hakkında 5 yıla kadar hapis cezası istedi

BOLU (AA) - Bolu'da terör örgütü DAEŞ'in propagandasını yaptıkları iddiasıyla tutuksuz 4 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Bolu Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret etme", "Ateşli silah ve mutat sayıda mermi bulundurma", "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme ve terör örgütü propagandası yapmak" suçlarını işledikleri iddiasıyla tutuksuz yargılanan Murat Zafer Cankurtaran, Agah Şahin, Ümit Erdoğan ve Muhammet Kahraman ile avukatları katıldı.

Sanık Kahraman, savunmasında, sosyal medyada sadece ayet ve hadis paylaşımlarında bulunduğunu ve terörist olarak suçlanmaktan utanç duyduğunu ifade etti.

Askerliğini özel harekatçı olarak yaptığını belirten Kahraman, "Terörün ve teröristin ne olduğunu çok iyi bilirim. Vatanını, milletini ve devletini seven bir insanım. Hadis ve ayet dışında paylaşımım olmamıştır. Bu paylaşmamın suç olduğunu bilmiyordum. Terör örgütlerinin hepsini lanetliyorum. Kesinlikle suç işleme kastım yoktur" dedi.

Mahkemeye mütalaasını sunan Cumhuriyet Savcısı Burhanettin Öztürk, sanıklardan Şahin, Cankurtaran ve Erdoğan'a "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 5 yıla kadar hapis cezası, "toplumu alenen kin ve düşmanlığa tahrik etmek" suçundan ise sanıkların beraatine karar verilmesini talep etti.

Kahraman'ın paylaşımlarının ifade özgürlüğü kriterleri içinde yer aldığını savunan Öztürk, sanığın her iki suçtan da beraatini istedi.

Duruşma, sanık avukatlarının mütalaaya karşı savunmalarını yapmaları için ertelendi.

- Olay

Bolu'da 3 Kasım 2015'te DAEŞ'in faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik 4 ev ve bir iş yerine eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda, terör örgütünün propagandasını yaptığı iddia edilen 4 kişi gözaltına alınmıştı. Zanlıların ev ve iş yerindeki aramada bir ruhsatsız tabanca, 2 kurusıkı tabanca, değişik marka ve ebatlarda çok sayıda mermiyle örgütsel doküman ele geçirilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.