Bosna Hersek'te "Microsoft NetWork 6" Konferansı

Bosna Hersek'te "Microsoft NetWork 6" Konferansı
AA'nın "Global İletişim Ortağı" olduğu "Microsoft NetWork 6" Konferansına 700'den fazla bilişim uzmanı katılıyor

NEUM (AA) - Anadolu Ajansı'nın (AA) "Global İletişim Ortağı" olduğu "Microsoft NetWork 6" Konferansı, Bosna Hersek'in Neum şehrinde başladı.

Konferans Direktörü Enis Sahinovic, konuşmasında, konferans kapsamında teknoloji dünyasında daha önce kullanılması mümkün olmayan yeni servislerin tanıtılacağını belirterek, bu yılki konferansa ilginin son derece yoğun olduğunu ifade etti.

Konferansa 700'den fazla bilişim uzmanı ve iş dünyası temsilcisinin katıldığını aktaran Sahinovic, yarın da devam edecek konferans kapsamında düzenlenecek seminer ve çalışma toplantılarında teknolojik gelişmelerin yanı sıra siber güvenlik konusunun ele alınacağını kaydetti.

Sahinovic, Microsoft firmasının önemli temsilcilerinin de konferans dolayısıyla Bosna Hersek'te bulunduğunu ifade ederek, konferansın bölge ülkeleri için faydalı olması temennisinde bulundu.

- Konferansta 73 ayrı oturum düzenlenecek

Microsoft Yedekleme Servisi Direktörü Ratko Mutavdzic de konferans kapsamında ele alınacak en önemli konunun siber güvenlik konusu olduğunu ifade ederek, Microsoft'un, kullanıcılara korumalı bir ortam sağlamak için çalıştığını aktardı.

Mutavdzic, son dönemde hem bilgisayar hem de akıllı telefonlarda yedekleme uygulamasının sıklıkla kullanıldığına işaret etti.

AA'nın "Global İletişim Ortağı" olduğu "Microsoft NetWork 6" Konferansının bu yılki konsepti "10 hakkında ne biliyorsun?" olarak belirlendi.

İş dünyasının yanı sıra eğitim sektöründen de önde gelen isimlerin yer aldığı konferansın Bosna Hersek'in bilişim endüstrisini bir araya getirmesi amaçlanıyor.

20 Nisan'da sona erecek konferansta 73 ayrı oturum gerçekleştirilecek.

Bosna Hersek'te "Microsoft NetWork 6" Konferansı

Bosna Hersek'te "Microsoft NetWork 6" Konferansı

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.