"Bosna Kasabı" Karadzic'e 40 yıl hapis cezası verilmesi

"Bosna Kasabı" Karadzic'e 40 yıl hapis cezası verilmesi
İngiltere Dışişleri Bakanı Hammond: "Nuremberg'den sonra Avrupa'daki en büyük savaş suçu yargılamasında Karadzic'in mahkumiyeti, hiç kimsenin adaletten kaçamayacağını gösteriyor"

LONDRA (AA) - İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, Lahey'deki Eski Yugoslavya Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin (ICTY), "Bosna Kasabı" olarak bilinen eski Sırp lider Radovan Karadzic'e 40 yıl hapis cezası verilmesine ilişkin, "Nuremberg'den sonra Avrupa'daki en büyük savaş suçu yargılamasında Karadzic'in mahkumiyeti, hiç kimsenin adaletten kaçamayacağını gösteriyor" dedi.

Gelişmelere ilişkin basına açıklamada bulunan Hammond, ICTY'nin kararını memnuniyet karşıladığını kaydetti.

Hammond, bu kararın, olayların kurbanları ile kurbanların ailelerinin, binlerce kişinin çektiği acıları silemeyeceğini ifade ederek, "Bu hüküm, mezalimlerin suçlulularının, eylemlerinden ötürü sorumlu tutulacaklarına dair güçlü bir mesaj veriyor" dedi.

İngiliz bakan, "Nuremberg'den sonra Avrupa'daki en büyük savaş suçu yargılamasında Karadzic'in mahkumiyeti, hiç kimsenin adaletten kaçamayacağını gösteriyor" ifadesini kullandı.

Hollanda'nın Lahey kentindeki Birleşmiş Milletler (BM) bünyesinde bulunan ICTY, Karadzic hakkında 40 yıl hapis cezasına hükmetti. Hakimler Konseyi, aralarında soykırımın da bulunduğu 11 ayrı suçtan yargılanan "Bosna Kasabı" lakaplı Karadzic'i soykırım, insanlığa karşı suç işlemek ve savaş kurallarını ihlal etmekten suçlu buldu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.