Bozkır’ın ortasına gizlenmiş doğa harikası: Konya'nın 4. büyüğü adını nereden alıyor?

Bozkır’ın ortasına gizlenmiş doğa harikası: Konya'nın 4. büyüğü adını nereden alıyor?
 Muhabir
Bozkır’ın ortasına gizlenmiş bir doğa harikası Konya'nın verimli arazileri ve sıcakkanlı insanlarıyla meşhur ilçesi olan Çumra ismini nereden alıyor?

Nüfus bakımından merkez dışında Konya' nın 4. büyüğü olan Çumra'nın Çumra adının Kökeni Çumra’ya bu ismin verilmesiyle ilgili olarak çeşitli rivayetler var.

2-bka7095.jpg

Bu rivayetlerden ilki şöyle: Karaman Beyi Pir Ahmet, Osmanlı Devleti ile Yavşanyüğü mevkiinde yaptığı savaşı kaybetmiş ve Kevele Kalesi’ne sığınmış. Daha sonra Pir Ahmet Çumra’nın Pirahmetli Mahallesi’nde, buradaki Türkmen beyleri ile bir toplantı yapmış ve onlara: “Gelin cümlemiz bir olalım, Osmanlıya karşı birleşelim!” demiş. Bu ifadedeki “cümlemiz” sözü zamanla Çumra’ya dönüşmüş.

1-bka7359.jpg

Diğer yaygın bir rivayete göre ise, Yavuz Sultan Selim Mısır seferinden dönerken askerlerinin Çumra’daki bataklığa saplandığını görür ve “Amma çamur ha! Çemrenin! (Paçaları sıvayın)” demiş ve bu “çemrenin” kelimesi zamanla çamur anlamına gelen Çomra olmuş.

1-bka7127.jpg

Güncel Gelişmelerden Anında Haberdar Olmak İçin Aşağıdaki Linki Tıklayarak Whatsapp Grubumuza Dahil Olabilirsiniz Https://chat.whatsapp.com/emhe2a1a0eschu9ysiriyr

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.