Brent petrol 35 dolar seviyelerinde dengelendi

Brent petrol 35 dolar seviyelerinde dengelendi
İSTANBUL (AA) - Brent petrolün varil fiyatı, dünkü yüzde 9'luk yükselişin ardından bugün 35 dolar seviyelerinde dengelendi.Dün küresel ekonomik aktiviteye...

İSTANBUL (AA) - Brent petrolün varil fiyatı, dünkü yüzde 9'luk yükselişin ardından bugün 35 dolar seviyelerinde dengelendi.

Dün küresel ekonomik aktiviteye ilişkin tedirginliklerin artmasıyla 32,2 dolar seviyelerine kadar gerileyen Brent petrolün varil fiyatı, bu seviyeden gelen tepki alımları ve dolar endeksindeki hızlı düşüşün etkisiyle yükselişe geçerek, günü yüzde 9,02 artışla 35,43 dolardan tamamlamıştı.

Brent petrolün varil fiyatı, bugün Asya piyasalarında güne yatay bir başlangıç yaptıktan sonra şu dakikalarda dünkü kapanışa göre yüzde 1,5 değer kaybederek 35 dolar seviyelerinden işlem görüyor.

Analistler, petrol fiyatlarında dünkü sert yükselişe karşın, arz fazlasının devam ettiğini ve küresel talebe yönelik endişelerin de fiyatları baskıladığına işaret ediyor.

Yarın ABD'de açıklanacak tarım dışı istihdam verisinin piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını ifade eden analistler, Brent petrolün varil fiyatında 36,10 dolar seviyesinin önemli direnç konumunda olduğunu dile getiriyor.

Batı Teksas türü ham petrolün (WTI) varil fiyatı ise şu dakikalarda yüzde 1,2'lik azalışla 32,40 dolar seviyelerinden işlem görüyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.