Brent petrol 44 doların altında seyrediyor

Brent petrol 44 doların altında seyrediyor
İSTANBUL (AA) - Brent petrolün varil fiyatı, 44 doların altında dengelendi.Dün 43,27 dolara kadar gerileyen Brent petrolün varil fiyatı, ABD'de açıklanan...

İSTANBUL (AA) - Brent petrolün varil fiyatı, 44 doların altında dengelendi.

Dün 43,27 dolara kadar gerileyen Brent petrolün varil fiyatı, ABD'de açıklanan beklentilerin altındaki enflasyon verilerinin ardından 44,58 doları görmesine rağmen bu seviyelerde tutunamayarak günü 43,84 dolardan tamamladı.

Bugün Çin'de açıklanan büyüme verisinin yüzde 6,7 ile beklentiler dahilinde olmasının ardından yatay bir seyir izleyen Brent petrolün varil fiyatı, şu dakikalarda dünkü kapanışa göre yüzde 0,2 artışla 43,70 dolardan alıcı buluyor.

Analistler, petrol fiyatlarının, 17 Nisan'da Katar'ın başkenti Doha'da gerçekleştirilecek kritik toplantı öncesinde yatırımcıların beklemeye geçmesiyle yatay bir seyir izlediğini belirterek, Brent petrolün varil fiyatında 45 dolar direncinin güçlendiğini, olası düşüşlerde ise 42,5 dolar seviyesinin destek konumunda olduğunu kaydediyor.

Batı Teksas türü ham petrolün (WTI) varil fiyatı ise şu dakikalarda yatay seyirle 41,50 dolar seviyelerinde seyrediyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.