Brüksel'deki terör saldırıları

Brüksel'deki terör saldırıları
Almanya Başbakanı Merkel: - "Dehşet ne kadar sınırsızsa, terörizmi yenme kararlılığı da aynı ölçüdedir"- “Bizim gücümüz birlikteliktir. Bu şekilde özgür toplumlarımız terörizmden daha güçlü olduğunu kanıtlayacaktır”

BERLİN (AA) – Almanya Başbakanı Angela Merkel, Brüksel’de bugün düzenlenen terör saldırına ilişkin "Dehşet ne kadar sınırsızsa terörizmi yenme kararlılığı da aynı ölçüdedir.” dedi.

Merkel, başkent Berlin'deki Başbakanlıkta yaptığı açıklamada, Brüksel’de teröristlerin yaptıklarından dolayı şaşkınlık ve üzüntü içinde olduğunu söyledi.

Belçika Başbakanı Charles Michel ile görüştüğünü ve Alman halkı ile Alman hükümetinin kendileriyle dayanışma içinde olduğunu ilettiğini belirten Merkel, suçluları yakalamak, tutuklamak ve cezalandırmak için Belçika hükümeti ve güvenlik birimleriyle birlikte çalışacaklarını kaydetti.

Merkel, “Biz bugün kendimizi Belçikalı dostlarımıza çok yakın hissediyoruz. Dehşet ne kadar sınırsızsa, terörizmi yenme kararlılığı da aynı ölçüdedir.” ifadesini kullandı.

İlgili Alman bakanlarıyla da sürekli temasta olduğunu aktaran Merkel, içişleri ve ulaştırma bakanlarının sınırlarda, havalimanlarında ve tren garlarında artırılan güvenlik tedbirleri konusunda kendisini bilgilendirdiklerini anlattı.

Merkel, tüm devlet birimlerinin tehdide rağmen ülkenin güvenliği için elinden geleni yaptığını vurgulayarak, “Brüksel’deki katiller insanlığın buyruklarına saygı duymayan teröristlerdir.” dedi.

Merkel, Brüksel’deki faillerin, Avrupa Birliği (AB) üyeleri olarak hep birlikte inandıkları ve savundukları Avrupa'nın değerlerinin düşmanı olduklarını dile getirdi.

Birliktelik çağrısı yapan Merkel, “Bizim gücümüz birlikteliktir. Bu şekilde özgür toplumlarımız terörizmden daha güçlü olduğunu kanıtlayacaktır.” diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.