Brüksel'deki terör saldırıları

Brüksel'deki terör saldırıları
ABD İç Güvenlik Bakanı Johnson:- "Şu anda ABD’de benzeri bir terör saldırısına yönelik herhangi spesifik ve gerçekçi bir tehdit bulunmuyor"

WASHINGTON (AA) – ABD İç Güvenlik Bakanı Jeh Johnson, Brüksel’deki terör saldırısına benzer bir saldırının ABD’de gerçekleştirileceğine dair spesifik bir tehdidin olmadığını kaydetti.

Johnson, Brüksel’de meydana gelen terör saldırılarına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, saldırıları kınayarak hayatlarını kaybedenlere bağsağlığı diledi.

Amerikan halkını korumak için gerekli önlemleri almaktan çekinmeyeceklerini belirten Johnson, “Şu anda ABD’de benzeri bir terör saldırısına yönelik herhangi spesifik ve gerçekçi bir tehdit bulunmuyor” ifadesini kullandı.

Johnson, yabancı terör örgütleriyle doğrudan bağlantılı bireylerin veya küçük grupların ülkede gerçekleştirebilecekleri saldırılardan endişe ettiklerini de bildirdi.

Terör örgütleriyle bağlantılı savaşçıların ABD’ye girmesini engellemekte olduğunu, bunun yanında ABD’den terör örgütlerine katılmak için deniz aşırı ülkelere seyahat etmek isteyenlere karşı duyarlı davrandıklarını aktaran Johnson, büyük şehirlerdeki havalimanı, demiryolu ve aktarma istasyonlarında güvenliği artırdıkları bilgisini verdi.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.