Bu mağaraya giden tabiata aşık oluyor

Bu mağaraya giden tabiata aşık oluyor
Konya’nın güneyindeki Derebucak ilçesine bağlı Çamlık Mahallesi’nde bulunan Suluin Mağarası, sunduğu görsel şölenle ve adını da aldığı zeminindeki suyla gidip görenleri kendine hayran bırakıyor.

Konya’nın güneyindeki Derebucak ilçesine bağlı Çamlık Mahallesi’nde bulunan Suluin Mağarası, sunduğu görsel şölenle ve adını da aldığı zeminindeki suyla gidip görenleri kendine hayran bırakıyor. Mağaraya gidenler su üzerinde yürümeyi ve o anı fotoğraflamayı da ihmal etmiyor

Büyük bir bölümü düz bir ova üzerinde olan Konya’nın bazı bölgeleri tabiatın tüm güzelliklerini sessizce haykırıyor. Ormanlar içerisindeki sulak vadiler, görsel bir şölen sunan şelaleler, birbirinden ilginç özelliklere sahip mağaralar, özellikle içinde bulunduğumuz sıcak yaz günlerinde yerini yurdunu bilenlerin büyük ilgisini çekiyor.

1-001.jpg

Tabiatın sunduğu bu özel alanlardan birisi de Derebucak ilçesine bağlı Çamlık Mahallesi’nde bulunan Suluin Mağarası… Adından da anlaşılacağı üzere mağarayı diğerlerinden farklı kılan şey girişinin zemininde bulunan ve şifalı olduğuna da inanılan su kaynağı.

2.jpg

Değirmenini veya diğer adıyla Suluin Mağarası, Derebucak ilçesinin Çamlık Mahallesi’nin bir kilometre güneybatısında olup Körükini Mağarası ile ikili mağara sistemini oluşturuyor. Bölgede bulunan çok sayıda mağaraya rağmen Suluin’i öne çıkaran özelliği tabiat aşıklarını ve fotoğraf meraklılarını cezbedecek bir görselliğe sahip olması. Mağarayı ziyaret edenler, burada yaptıkları yürüyüşün ardından harika bir seyir imkânı buluyor ve burada dinlenebiliyor.

3.jpg

ENVAİ ÇEŞİT BİTKİ BULUNUYOR

Mağaraya kadar uzanan yol boyunca çok zor ulaşılan kayalıklarda, halk arasında ‘ayıgülü’ olarak bilinen şakayıklar, kardelenler ve ters laleler gözünüze çarpıyor. Bir dolunay gibi parlayan şakayıklardan gözünü alabilenler, vadi boyunca şelaleler yaparak akan tertemiz suyu izleyerek huzur bulabiliyor. Son derece berrak ve tertemiz görünen suyun renginin ne olduğunu fark etmek için bir süre dikkatli bir şekilde bakılması gerekiyor. Yemyeşil suyun akışını seyre dalarken, civarda bulunan su değirmeninin yıkıntıları gözünüze ilişiveriyor. Ayrıca etrafta daha önce belki de hiç görmediğiniz çiçek ve bitki türlerini de burada görüp, kokusunu burnunuza derin derin alabiliyorsunuz.

4.jpg

SULUİN MAĞARASINA NASIL GİDİLİR?

Konya şehir merkezinden D330 Yolu üzerinden yaklaşık bir saat 41 dakikada Derebucak ilçesine ulaşım sağlanıyor. Aynı şekilde Selçuklu ilçesinden D330 Yolu üzerinden yaklaşık bir saat 58 dakikada ulaşım sağlanmaktadır. Meram ilçesinden Beyşehir Derebucak-Yenişarbademli Yolu/D687 Yolu kullanılarak yaklaşık bir saat 19 dakikada Derebucak ilçesine erişim sağlanabiliyor. Akşehir İlçesinden Isparta Konya Yolu/D330/D695 Yolu üzerinden yaklaşık bir saat 53 dakikada Derebucak’a ulaşım oluyor. Beyşehir ilçesinden de Beyşehir Derebucak-Yenişarbademli Yolu/D687 Yolunu kullanarak yaklaşık 35 dakikada Derebucak’a ulaşılmış oluyor. Karapınar ilçesinden ise D330 Yolunu kullanarak yaklaşık 2 saat 41 dakikada Derebucak’a ulaşım sağlanıyor.

5.jpg

6.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.