''Bu vizyon ve bu heyecanla Konya'yı yöneteceğiz''

''Bu vizyon ve bu heyecanla Konya'yı yöneteceğiz''
 Editör
Saadet Partisi Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdulkadir Karaduman ve Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam ve Yönetim Kurulu üyeleri Pusula Gazetesi'ni ziyaret etti.

Saadet Partisi Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdulkadir Karaduman, Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam ve Yönetim Kurulu üyeleri birlikte Pusula Gazetesi'ni ziyaret etti. Ziyarette Pusula Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Rasim Atalay ile bir süre sohbet eden Abdulkadir Karaduman projelerinden bahsetti.

''BU VİZYON VE HEYECANLA, 1 NİSAN'DAN SONRA KONYA'YI YÖNETMEYİ PLANLIYORUZ''

Konya'da birlikte yönetim anlayışına sahip bir yönetim tarzını siyasetin bir parçası haline getirmek istediklerini belirten Karaduman, ''Bu, sadece bir slogan değil, aynı zamanda pratikte uygulanmış bir yaklaşım olmalıdır. Halkın içinde olan, omuz omuza ve doğrudan temas kurabilen bir yönetim anlayışı oluşturmak istiyoruz. Belediye yönetiminin ulaşılabilir olmasını sağlamak için vatandaşların doğrudan sorunlarını aktarabileceği bir platform oluşturmalıyız. Konya'nın belediyecilik vizyonu, günü kurtarmaktan ziyade, gelecekte ortaya çıkabilecek sorunlara bugünden tedbirler almayı ve şehri ileriye taşıyacak planları yapmayı gerektirir. Bu nedenle, Konya'yı Türkiye'de suyun en ucuz tüketildiği bir şehir haline getirmeyi hedefliyoruz. Konya'yı yeniden, bugün seçim öncesidir diye değil, her zaman ekmeğin Türkiye'de en ucuz tüketildiği şehir yapmak istiyoruz. Ulaşımı da aynı şekilde Türkiye'nin en ucuz ulaşım maliyetlerine sahip bir şehir haline getirmek istiyoruz. Konya'yı 15-20 yıl öncesine götürdüğümüzde Türkiye'nin en huzurlu şehriydi. Ancak bugün maalesef suç oranları ciddi bir şekilde artmış durumda. Manevi değerlerimizin her geçen gün ciddi bir tahribata uğradığı, ahlaki değerlerimizin çöküntüye uğradığı bir dönemden geçiyoruz. Bu nedenle, Konya'yı yeniden suç oranlarıyla değil, değerlerimizin ayaklar altına alınmasıyla değil, yeniden huzurun başkenti haline getirmek istiyoruz. Aynı zamanda maddi bir kalkınmanın yanı sıra manevi bir kalkınma hamlesini Konya'da yeniden başlatmayı arzu ediyoruz'' dedi.

0705fe0b-8693-4ccb-a613-601bc0ce4b00-001.jpg

Konya'yı bekleyen önemli bir tehlike deprem meselesi olduğunu belirten Karaduman, ''Konya, bu nedenle ciddi anlamda göç almaktadır. Bu göçü hazırlıklı hale getirmemiz gerekiyor. Konya'nın konut ihtiyaçlarını, trafik sorununu, alt yapı sorununu, ulaşım sorununu bugünden Konyalılara yetecek noktaya getiremezsek, yarın Konya her geçen gün aldığı bu göç meselesinde daha yaşanılmaz bir hal alabilir. Ayrıca, köylerin ve beldelerin terk edilmesini önlemek için geleceğe yönelik projeler geliştirmeyi amaçlıyoruz. Bu vizyon ve heyecanla, 1 Nisan'dan sonra Konya'yı yönetmeyi planlıyoruz'' dedi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.