Bulgaristan Başbakanı Borisov Batı Şeria'da

Bulgaristan Başbakanı Borisov Batı Şeria'da
Borisov, Filistin Devlet Başkanı tarafından kabul edildi

RAMALLAH (AA) - Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın, ülkesini ziyaret eden Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov'u kabul ettiği bildirildi.

Filistin resmi ajansı WAFA'da yer alan habere göre, Abbas, Batı Şeria'nın Ramallah kentindeki ofisinde Bulgaristan Başbakanı Borisov ile bir araya geldi.

Filistin'deki son gelişmelerin ele alındığı görüşme sırasında Abbas, İsrail-Filistin çatışmasına çözüm bulmak amacıyla uluslararası barış konferansı düzenlenmesi gerektiğini belirtti.

Abbas, "İsrail'in siyasi çözüm için sarfedilen çabaları yok eden yerleşim birimi politikasını, Filistinlilere yönelik gözaltılarını ve ihlallerini sürdürmesi nedeniyle Filistin, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine başvurma çalışmalarına devam ediyor" dedi.

Bulgaristan Başbakanı Borisov ise ülkesinin Filistin ve İsrail arasında iki devletli çözüm esasına dayalı siyasi çözüme destek verdiğini belirtti. Borisov ayrıca ülkesinin Filistin ile ilişkileri güçlendirmeye önem verdiğini ifade etti.

Borisov, Filistin Başkanı Rami el-Hamdallah ile de görüşmüş, taraflar ekonomi ve siyaset alanında bir dizi anlaşmaya imza atmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.