BULUT; “MÜTEAHHİTLER OLARAK ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ”

BULUT; “MÜTEAHHİTLER OLARAK ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ”
Konya Müteahhitler Birliği Başkanı Adem Bulut, düzenlenen basın toplantısı ile inşaat sektöründe yaşanan son gelişmeleri paylaştı. Türkiye'de ekonominin lokomotifi olan inşaat sektörünün gelişmesi ve sorunlarına çözüm bulma misyonuyla çalışmalarını sürdür

Konya Müteahhitler Birliği Başkanı Adem Bulut, düzenlenen basın toplantısı ile inşaat sektöründe yaşanan gelişmeleri ve sorunları aktardı.  Ülke olarak önemli günlerden geçtiğimize dikkat çeken Bulut, Suriye'de 8 yıldır devam eden iç savaşın Türkiye’nin bekası adına zorlu süreçleri de beraberinde getirdiğini söyledi. Ülkenin güneyinde bir terör koridoru ya da terör devleti oluşturulmasına yönelik dış destekli çabaları yok etmek adına yapılan harekâtın bölge ve ülke için barış kaynağı olacağını kaydeden Bulut, harekâtı sonuna kadar desteklediklerini söyledi.

“EKONOMİDE YAŞANAN SORUNLAR SEKTÖRÜMÜZÜ ETKİLEDİ”

Bulut, Konya Müteahhitler Birliği olarak inşaat sektöründeki önemli gelişmeleri kamuoyu ile paylaştı. 2014 yılındaki kuruluşundan bu yana Türkiye'de ekonominin lokomotifi olan inşaat sektörünün gelişmesi ve sorunlarına çözüm bulma misyonuyla çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Başkan Bulut, “Son yıllarda ekonomide yaşanan sorunlar sektörümüzü önemli ölçüde etkilemiş, elektrik ve doğalgaz başta olmak üzere artan fiyatlar ve genel olarak enflasyondaki artış, maliyetleri arttırırken konut satışlarında ciddi düşüşler yaşanmıştır. Bu olumsuzluklar sektörün ciddi şekilde daralmasına neden olmuştur. Ülke olarak ekonomimizin yeniden istikrara kavuşması için gerekli çalışmaların yapılmasını temenni ediyoruz. Türkiye'de ve özel olarak Konya'da inşaat sektörünün karşılaştığı bazı sorunlar bulunmaktadır. Bunların başında merkezi yönetim tarafından imar planı uygulama yönetmeliğinde sık sık değişikliklerin yapılması gelmektedir. Yönetmelikteki sık değişiklikler sektörün uyumunu zorlaştırmaktadır. Konya'da ise ilçe belediyelerinin imar yönetmeliğini farklı yorumlaması söz konusudur. Uygulamalardaki standartların değişmesi gerek şehrin imar dokusu gerekse müteahhitlerin konut üretimi açısından sorunlara neden olmaktadır” dedi.

“KATILIM BEDELİ MÜTEAHHİTLERİMİZDEN ALINIYOR”

Diğer sorunların elektrik, doğalgaz ve su aboneliklerinde yaşandığına dikkat çeken Bulut, “Doğalgaz ve elektrik aboneliklerinde ilgili kurumlar katılım bedellerini abonelik işlemi sırasında alırken, KOSKİ inşaat ruhsatı alımı esnasında katılım bedelini müteahhitlerimizden almaktadır. Bu konu ile ilgili KOSKİ Genel Müdürü Ahmet Demir ile yapılan görüşmeler sonucu konunun Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Uğur İbrahim Altay'a iletileceği ve bu konuda ellerinden geleni yapmaya çalışacaklarını tarafımıza bildirmiştir. Bizde KOMÜT olarak sorunlarımızın çözüme kavuşacağını ümit ediyoruz. Merkezi Hükümetin faiz indirimi, imar barışı, KDV indirimi inşaat sektörünün önünü açma çabalarını müteahhitler olarak olumlu karşılıyor, aynı bakış açısını yerel yönetimlerden de bekliyoruz. İnşaat sektörü ekonomideki istikrarla paralel olarak büyümeye ve ülkenin lokomotifi olmaya devam edecektir. Biz müteahhitler olarak şehirlerimizin tarihi dokusu korunarak, sağlıklı ve güvenli konut ihtiyacının karşılanması, daha yaşanabilir konutların üretilmesi adına üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz. Konya Müteahhitler Birliği, mesleki dayanışmanın olduğu gibi sektörün sağlıklı büyümesinin de çatı kuruluşlarından biri olmayı sürdürecektir” ifadelerine yer verdi. (M. Niyazi Uyanık)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.