Bursa'da Kültür Sanat

Bursa'da Kültür Sanat
Bursa Devlet Tiyatrosunda "Sara'yı Evlendirmek" oyununun prömiyeri yapılacak

BURSA (AA) - Bursa Devlet Tiyatrosu (BDT), "Sara'yı Evlendirmek" oyununun prömiyerini gerçekleştirecek.

Amerikalı yazar Sam Bobrick'in yazdığı, Eylül Aktürk'ün Türkçeye çevirdiği ve Bursa Devlet Tiyatrosu tarafından sahneye uyarlanan "Sara'yı Evlendirmek" oyununu Murat Sarı yönetiyor. Oyunun ışık tasarımını Ali Karaman, dekor tasarımını Murat Gülmez, kostüm tasarımını Funda Çebi ve müziklerini Cem İdiz üstlendi.

Demet Oran, Kemal Okur, Arzu Tan Bayraktutan, Nazlı Ceren Argon ve Nurettin Örük'ün rol aldığı oyunda, hayatını kariyerine adamış ve bu yolda yalnızlığı tercih etmiş başarılı bir avukat olan Sara'nın, kuzeni Martha tarafından sıra dışı ve biraz da çılgınca yöntemlerle evlendirme çabası anlatılıyor. Sahnedeki her karakterde izleyicinin kendinden yahut hayatına dokunan kişilerden bir parça bulacağı oyunda, Martha'nın girişimlerinin yanı sıra aşk ve evlilik kavramları da samimi bir dille irdeleniyor.

Oyunun prömiyeri yarın saat 20.00'de Ahmet Vefik Paşa Sahnesi'nde gerçekleştirilecek. Oyun, 28, 29 ve 30 Aralık'ta yine aynı saatte izleyiciyle buluşacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.