Bursa'da otomobiliyle iki kardeşe çarpan sürücünün yargılandığı dava

Bursa'da otomobiliyle iki kardeşe çarpan sürücünün yargılandığı dava
Mudanya ilçesinde geçen yaz karayolunda otomobiliyle çarptığı iki kardeşten birinin ölümüne, diğerinin yaralanmasına yol açan tutuksuz sanığın yargılanmasına başlandı- Mahkeme heyeti, MOBESE kamerasına da yansıyan kazayla ilgili 71 yaşındaki sanığın yargı

BURSA (AA) - Bursa'nın Mudanya ilçesinde geçen yıl temmuz ayında arızalanan motosikletlerini tamir eden iki kardeşe otomobilin çarpması ve birinin ölmesi, diğerinin yaralanmasıyla ilgili davada, sanığın tutuklu yargılanmasına karar verildi.

Bursa 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına, tutuksuz sanık Mahmut Sadıç (71) ile kazada 11 yaşında hayatını kaybeden Melih Aydemir'in ailesi ve tarafların avukatları katıldı.

Duruşma salonuna bastonuyla gelen Sadıç, savunmasında kazanın nasıl olduğunu anlayamadığını söyledi.

Otomobilde sadece kendisinin bulunduğunu belirten Sadıç, "Önüme aniden motosiklet çıktı. Orta şeritte gidiyordum ve motosiklete çarpmaya engel olamadım. Motosiklet, söylendiği gibi güvenlik şeridinde değildi. Hareket ediyordu ve benim önüme çıktı. Yaşananlardan ötürü üzgünüm" ifadelerini kullandı.

Kazada yaralanan Semih Aydemir ise olay günü motosikleti kendisinin kullandığını anlattı.

Motosiklet arızalanınca emniyet şeridine park ettiklerini savunan Aydemir, "Kardeşimle tamir etmeye çalışıyorduk. O sıra annemi aradım, gözümü açtığımda ambulanstaydım" dedi.

Anne Sevcan Aydın (38) ve baba Yılmaz Aydemir (45) ise sanığın cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, kazanın Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu (MOBESE) kamerası tarafından kaydedilen görüntüsü doğrultusunda sanığın tutuklanmasına ve olay yerinde keşif yapılmasına hükmetti. Duruşma sonrası polis ekibine teslim edilen Sadıç, cezaevine gönderildi.

Yılmaz Aydemir, duruşma sonrası adliye önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, önceki yıllarda Türkiye pist şampiyonluğu derecesi bulunduğunu ve oğullarına motosiklet tutkusunun kendisinden geçtiğini söyledi.

Hiçbir zaman çocuklarının motosiklet kullanmasını engellemediğini belirten Aydemir, "Çocuklarım emniyet şeridinde park halindeyken bu kişi frene basmadan yaklaşık 100 kilometre hızla sanki kasten çarpıyor. Cezalandırılması gerekiyor" diye konuştu.

Sevcan Aydın da sanığın tutuklanması kararından memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

Semih Aydemir idaresindeki 34 BRJ 32 plakalı motosiklet, 23 Temmuz 2015'te Bursa-Mudanya karayolu Aydınpınar Kavşağı mevkisinde arızalanmıştı. Motosikleti durdurup tamir etmeye çalışan sürücü Semih Aydemir ve kardeşi Melih Aydemir'e, Mahmut Sadıç'ın kullandığı 16 JP 096 plakalı otomobil çarpmıştı. Kazada, kardeşlerden Melih Aydemir olay yerinde yaşamını yitirmişti. Yaralanan Semih Aydemir ise kaldırıldığı hastanede tedavisinin ardından taburcu edilmişti.

Gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan otomobil sürücüsü Sadıç hakkında "taksirle ölüme ve yaralanmaya sebebiyet vermek" suçundan 3 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.