Bursa'daki terör saldırısı

Bursa'daki terör saldırısı
Olayla ilgili soruşturma kapsamında 6 ilde gözaltına alınan 17 şüpheliden 6'sı tutuklandı

BURSA (AA) - Bursa'da, tarihi Ulu Cami civarında bir kadın terörist tarafından gerçekleştirilen terör saldırısına ilişkin gözaltına alınan 17 kişiden 6'sı tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 8'i kadın 17 kişi, cumhuriyet savcılığınca sorgulandı.

Şüphelilerden 11'i, sorgularının ardından salıverildi. Emine K. ve kardeşi Tuba K. ile Ümmü Gülsün M, Zekiye Z, Mithat T. ve İsa C. sevk edildikleri mahkemece tutuklandı.

Emine K'nın İstanbul'da patlayıcıyı Ümmü Gülsün M'ye teslim ettiği, onun da Bursa'ya getirdiği belirtildi. Kadın teröristin, Bursa merkez Nilüfer ilçesi Görükle Mahallesi'nde Mithat T'nin evinde kaldığı, İsa C'nin ise teröristi Viranşehir ilçesinden Şanlıurfa'ya getiren kişi olduğu öğrenildi. Tuba K'nın da patlayıcının konulduğu poşette parmak izi bulunduğu ifade edildi.

Tarihi Ulu Cami'nin batı girişi bölümünde, 27 Nisan'da bir kadın terörist üzerindeki bomba düzeneğini patlatmıştı. Olayda terörist ölmüş, civardaki 13 vatandaş yaralanmıştı. Teröristin örgüt bağlantılarının ortaya çıkarılması amacıyla başlatılan soruşturma kapsamında Bursa, Mardin, Şanlıurfa, İzmir, İstanbul ve Afyonkarahisar'da 17 kişi gözaltına alınmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.