Bütünleştirici Aile ve Çocuk Semineri düzenlendi

Bütünleştirici Aile ve Çocuk Semineri düzenlendi
Özel öğrencilerin topluma entegrasyonuna katkı sunmayı amaçlayan BEGEP kapsamında Bütünleştirici Aile ve Çocuk Semineri düzenlendi.

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan BEGEP (Bütünleştirici Eğitimin Geliştirilmesi Projesi) kapsamında düzenlenen “Bütünleştirici Eğitimde Aile ve Çocuk Semineri” Bayır Diamond Hotel’de gerçekleştirildi.

Özel öğrencilerin topluma entegrasyonuna katkı sunmak amacıyla gerçekleştirilen seminer, ilk olarak tanıtım filminin izlenmesi ve Proje Uzmanı Seda Işıkal tarafından bilgilendirme konuşmasının yapılmasıyla başladı.

butunlestirici-2.jpg

Daha sonra kürsüye çıkan Konya İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, bütünleştirici eğitimin özel öğrenciler için öğrenme ve öğretme ortamının sağlanmasına büyük katkılar sunduğunu belirtti. Bu noktada anne babaların kilit rol üstlendiklerini de ifade ederek aileler ve öğretmenlerin daima iş birliği içerisinde olması gerektiğini sözlerine ekledi. Özel öğrencilerin toplumla entegrasyonunun sağlanabilmesi için sınıflarındaki diğer öğrencilerle sağlıklı ilişkiler kurabilmelerinin sağlanmasının gerekliliğine vurgu yaptı. Seminerin verimli geçmesini temenni ederek emeği geçenlere teşekkür etti.

butunlestirici-5.jpg

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Eğitim Politikaları Daire Başkanı Fikret Yılmaz da Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve Genel Müdür Kemal Varın Numanoğlu’nun selamlarını ileterek sözlerine başladı. Genel Müdürlük bünyesinde özel öğrencilere yönelik gerçekleştirilen çalışmalardan ve bu noktada yapılan yasal düzenlemelerden bahsetti. Özel öğrencilerin sosyal hayat içerisinde en faal şekilde yer almaları adına Bakanlığın çok önemli çalışmaların altına imza attığını ifade etti. “Bütünleştirici Eğitimde Aile ve Çocuk Semineri”nin önemine değinerek tüm katılımcılara teşekkür etti.

Daha sonra katılımcılara Avukat Dr. Jülide Işıl Bagadur ve Avukat Cansu Korkmaz tarafından sunumlar gerçekleştirildi.

butunlestirici-3.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.