Büyük kupa Konya’da

Büyük kupa Konya’da
30. Cumhurbaşkanlığı Kupası 8 Ekim Çarşamba günü Fenerbahçe Ülker ile Pınar Karşıyaka arasında Konya’da oynanacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katılacağı kupa finali 10 bin kişilik BB Kongre ve Spor Merkezi’nde yapılacak

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN GELECEK

Bu sene 30. su gerçekleştirilecek olan Basketbol Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası 8 Ekim Çarşamba günü Konya’da oynanacak.  6 Nisan 1985’ten bu yana oynanan kupada lig şampiyonu aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı Kupası’nın son şampiyonu Fenerbahçe Ülker ile Türkiye Kupası şampiyonu Pınar Karşıyaka karşı karşıya gelecek.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da bizzat teşrif edip kupa takdim edeceği müsabaka Karatay’daki 10 bin kişi kapasiteli Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezi’nde oynanacak. Fenerbahçe Ülker daha önce 11 kez mücadele ettiği Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı 5 kez müzesine götürmüştü. Karşıyaka ise tek finalini oynadığı 1987’de kupa şampiyonu oldu.

ARIKOĞLU: HEYECAN İÇERİSİNDEYİZ

Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Alper Arıkoğlu, lig öncesi tüm gözlerin üzerinde olacağı bu maçın Konya’da oynanacak olmasının heyecanını yaşadıklarını ifade ederek, “Yeni transferleriyle lig öncesi son provasını yapacak Fenerbahçe Ülker ile geçtiğimiz sezona damga vuran takımlardan Pınar Karşıyaka arasında oynanacak Cumhurbaşkanlığı Kupası maçı oldukça keyifli geçmeye aday bir maç. İki takımın geçen yıl oynadığı tüm maçlar sporseverlerden tam not almıştı. Umarım yine keyifli ve centilmence bir maç olur. Şimdiden tüm basketbolseverlerin 8 Ekim’deki randevularını ayarlamalarını istiyoruz. İlk kez Konya’da düzenlenecek bu kupada tribünlerin tamamen dolacağına inanıyoruz” dedi.   

YENİ STADYUMUN AÇILIŞI YAPILACAK

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi tarafından Türk futbolunun hizmetine sunulan ve geçen hafta ilk maçın oynandığı 42 bin seyirci kapasiteli Büyükşehir Belediye Stadyumu’nun da Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve diğer devlet erkanının katılımıyla aynı gün yapılması planlanıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin ses getirecek açılış için hazırlıklarına başladığı öğrenildi. (Hüseyin Altay)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum