Büyükşehir Hastanesi kapış kapış

Büyükşehir Hastanesi kapış kapış
Büyükşehir Belediyesinin sermaye artırımına giderek satışa çıkardığı Büyükşehir Hastanesi için üç farklı oluşumdan şifahen talep gelirken, çalışanlar ise hastanenin geleceği adına endişeli bir bekleyişe girdi

3 AYRI FİRMADAN TEKLİF VAR

Resmi olmayan kaynaklara göre yıllık 18 Milyon TL zarar ettiği gerekçesiyle Büyükşehir Belediye Meclisi’nde alınan kararla satışı için komisyon kurulan ve şartnamesi hazırlanmakta olan Büyükşehir Belediye Hastanesi’ni almak için şifahen üç ayrı firma ve konsorsiyumun teklif hazırladığı öğrenildi. Satış işlemlerinin önümüzdeki günlerde gerçekleşmesi bekleniyor.

ÖNCE SERMAYESİ ARTTIRILDI

Büyükşehir Belediye Hastanesi’nin satışı için süreç eylül ayında başlatıldı. 13 Eylül’deki Belediye Meclis toplantısında Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Belediye Sağlık Hastanesi Anonim Şirketi’nin 2 milyon TL olan sermayesinin 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 18. Maddesi (i) bendi gereğince 10 milyon TL artırılarak 12 milyon TL’ye çıkartıldı ve Büyükşehir Belediyesi olarak sermaye artışına iştirak edildi.

KOMİSYON İHALE İÇİN ÇALIŞIYOR

Ekim ayındaki meclis oturumunda ise Belediye Sağlık Hastanesi Anonim Şirketi  ve Sağ-Taş Sağlık Tesisleri A.Ş.’nin hisse satışlarının yapılabilmesi için Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı’nın komisyon kurulması teklifi onaylandı. Komisyonun satış ile ilgili şartname hazırlıkları sürerken, iflas durumundaki bu şirkete üç firmadan teklif yapıldı.

TEK ŞART; İŞÇİ ÇIKARILMAYACAK

Son olarak Sağlık AŞ ve Büyükşehir Belediye Hastanesi AŞ’nin satışı için özelleşme idaresi kurumuna müracaat edildi. Ancak belediyenin satış için tek bir şartı var; “Personel işten çıkartılmayacak.”

Öte yandan Büyükşehir Hastanesi çalışanları ise sürecin nihayete ermesi için bekleyişe girdi. Personelin işsiz kama endişesi ise yetkililerin verdiği müjde ile şimdilik rafa kalktı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum