Büyüme rakamları moral verdi

Büyüme rakamları moral verdi
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) büyüme rakamlarını açıkladı. Rakamlara göre Türkiye ekonomisi, 2020 yılında yüzde 1.8 oranında büyüme kaydetti

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) büyüme rakamlarını açıkladı. Rakamlara göre Türkiye ekonomisi, 2020 yılında yüzde 1.8 oranında büyüme kaydetti. İlk çeyrekte yüzde 4,5 büyüyen Türkiye ekonomisi, ikinci çeyrekte -10,3 oranında küçülmesine rağmen, yılın ikinci yarısında hızlı bir toparlanma sürecine girerek üçüncü çeyrekte ise yüzde 6,3 büyüme kaydetti, son çeyrekte ise büyüme yüzde 5.9 oldu.
Büyüme rakamlarını değerlendiren Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Konya Şube Başkanı Atilla Sinacı, "Türkiye ekonomisinin, koronavirüs salgınının etkilerine rağmen dördüncü çeyrekte yüzde 5.9 oranında büyümesi ve yılı büyüme performansı ile kapatması biz iş dünyasına moral vermiştir” dedi.
Başkan Sinacı, "Türkiye 2020’de büyüme açısından birçok ülkeden daha iyi bir başarı göstermiştir. Pandeminin olumsuz etkilerine rağman Türkiye ekonomisinin pozitif büyümeyi sürdürerek yıl genelinde yüzde 1,8 oranında büyümesi, önemli bir gelişme olmuştur. G20 ülkeleri içerisinde 2020 genelinde Çin’le birlikte pozitif büyümeyi başaran tek ülke Türkiye olmuştur" diye konuştu. 
İhracat artışı ile iyi bir ivme yakalandığını dile getiren Sinacı, "Şehrimiz ve ülkemizde ihracat artışıyla birlikte ekonomideki büyüme yeni bir sinerji kazandıracak. Ülke olarak bu süreçte göstereceğimiz gayret ile pandemiyi en az hasarla atlatmamıza vesile olacak. Bİz sanayiciler daha fazla üretip daha fazla ihraç ederek, ekonomimizin daha da büyümesi için tüm gayreti göstereceğiz" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.