Buzdolabında Kuyruk Var!

Buzdolabında Kuyruk Var!
Başta Buzdolabı olmak üzere beyaz eşyada yaşanan stok sıkıntısı nedeniyle müşterilere aylar sonrasına gün veriliyor. Sektör temsilcileri sorunun pandemi dönemi nedeniyle üretimin yavaşlamasından kaynaklandığını belirtti

Pandemi sürecinin başlangıcı ile getirilen kısıtlamalar sonucunda üretimin yavaşlaması beyaz eşya sektörünü de etkiledi. Buzdolabında stok sıkıntısı yaşandığını belirten müşterilere, satın almak istedikleri buzdolapları için aylar sonrasına gün veriliyor. Konu ile ilgili açıklama yapan sektör temsilcileri, yaşanan süreç ile üretimin yavaşladığını ancak kısa süre içerisinde durumun normale döneceğini ifade etti.

MALZEME SIKINTISI VAR

Koronavirüs pandemisi nedeniyle üretimin yapıldığı fabrikaların malzeme sıkıntısı yaşadığını ve stok sorunun da bundan kaynaklandığını belirten Kamışçığolu LTD Sahibi Şeref Kamışçıoğlu, “Pandeminden dolayı malzeme sıkıntısı oluyor. Fabrikalar tam çalışmıyor, çalışamayınca üretim ona göre az oluyor. Bütün beyaz eşya ve mobilya sektöründe yaşanıyor bu sıkıntı. Müşteriler acil ihtiyacı olan ürünlere bir an önce ulaşmak istiyor ama yoksa da mecburen bekliyor. Şu süreç itibariyle piyasa düzelme başladı. Diğer beyaz eşya ürünlerinde de bu sıkıntı yaşanıyor olsa da buzdolabında biraz daha fazla görülüyor. Birkaç ay sonunda bu sıkıntının ortadan kalkacağını düşünüyoruz” dedi.

ÜRETİM NORMALE DÖNÜYOR

Özellikle buzdolabında yaşanan stok sıkıntısı ile ilgili konuşan Kolat Pazarlama Mağaza Sorumlusu İdris Çetin, “Bir problem yaşanıyor. Malum süreç nedeniyle üretimde bir yavaşlama oldu. Müşterilerden de bu konu ile ilgili bir takım şikayetler aldık. Ama artık işler rayına oturuyor. Üretim de normale dönüyor ve stok sıkıntısı yakın bir zamanda kalmayacak. Gelen müşteri buzdolabını alıp gidebilecek. Bu süreç içerisinde bazı beyaz eşyalarda üretim ve stok sıkıntısı yaşanmış olsa da biz Arçelik olarak önemli işlere de imza attık. Geçtiğimiz süreç boyunca Arçelik tarafından solunum cihazı üretildi” diye konuştu. (Dilhan Dumanoğlu)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.