Cağ Kebabı Erhan Usta’da yenir

Cağ Kebabı Erhan Usta’da yenir
Oğlak veya kuzu etinden yapılan cağ kebabı, aslen Erzurumlu olan ve Konya’ya gelerek kendi işletmesini açan Erhan Avcı tarafından Konyalılara ve Konya’ya tanıtılıyor.

Oğlak veya kuzu etinden yapılan cağ kebabı, aslen Erzurumlu olan ve Konya’ya gelerek kendi işletmesini açan Erhan Avcı tarafından Konyalılara ve Konya’ya tanıtılıyor. Kule Site AVM karşısında hizmet veren Erhan Usta Cağ Kebap, Erzurum usulü servisi ile cağ kebabı severlerin uğrak noktası haline geldi.

1.jpg

Sektördeki 10 yıllık tecrübe ve deneyimlerinin ardından 1 yıl önce Konya’ya gelerek Kule Site AVM karşısında ki kendi yeri olan Erhan Usta Cağ Kebap’ı açan Erhan Avcı, Konya’ya ve Konyalıya lezzetini tanıtıyor. İdeal bir cağ kebabının kuzu etinden olması gerektiğine dikkat çeken Erhan Usta Cağ Kebap Firma Sahibi Erhan Avcı, “Kuzu etinin belirli güzel yerleri vardır. Güzel bir şekilde temizlendikten sonra marine edilip bekletildikten sonra ertesi gün servise sunulur. Meşe odunun da pişmesi ve sinirlerinin güzelce ayıklanması gerekir” diye konuştu.

3.jpeg

ERZURUM’DA DOYANA KADAR YENİR

Servisin Erzurum usulü yapıldığına değinen Avcı, “Cağ kebabının yanında verilen ikramlardan bahsederek “Erzurum Cağ Kebabı’nın yanında kombini olan kadayıf dolması ve mezelerimiz vardır. Salata, soğan, karalahana, ezme ve turşu gibi 5 çeşit ikramlarımız var. Bir porsiyonda iki şiş cağ kebap bulunur. Erzurum usulü gelir. Masaya oturduktan sonra servis açılır. Tek tek müşteri dur diyene kadar gelir. Erzurum'da da böyledir, insanlar doyana kadar cağ kebabını yer” ifadelerini kullandı.

erhan-avci.jpeg

KONYA CAĞ KEBABINI YENİ TANIYOR

Konya’nın ve Konyalının cağ kebabını yeni yeni tanıdığını söyleyen Avcı, “Konya'nın cağ kebabına ilgi, alakası diğer şehirler gibi ileri seviyede değil. Daha yeni yeni tanılıyor cağ kebabı. İnşallah bizlerde daha güzel, daha temiz, hijyenik, daha kaliteli etler kullanarak ve ustalığımızı daha iyi şekilde değerlendireceğiz. Konya halkına en iyi şekilde sevdireceğiz. ‘Erhan Usta'ya neden gelmeli’ diye sorduğumuzda ise bizim tek işimiz bu. Biz sadece bu işin işletmelerini yapmıyoruz tabi. Cağ kebabının püf noktalarını biliyoruz. Bizi rakiplerimizden ayıran şey biz bu işin anavatanından geliyoruz” diyerek sözlerine son verdi. •Yiğit Berkay ÇOPUR

7.jpeg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.