California'daki gaz sızıntısı durduruldu

California'daki gaz sızıntısı durduruldu
Güney California Gaz AŞ'nin doğalgaz yeraltı depolama tesisindeki sızıntı dört aydır devam ediyordu

LOS ANGELES (AA) - ABD'nin California eyaletinin Los Angeles kentinde dört aydır devam eden ve yüzlerce ailenin evini terk etmesine yol açan gaz sızıntısı kontrol altına alındı.

California Çevre Koruma Birimi Başkan Vekili Jason Marshall, düzenlediği basın toplantısında, yapılan testlerin kaçak yapan borunun artık gaz sızdırmadığını ortaya koyduğunu söyledi.

Güney California Gaz AŞ'nin (SoCal Gas) sahip olduğu doğalgaz yeraltı depolama tesisindeki kaçağın bulunup kapatıldığını bildiren Marshall, "Gaz emisyonları kontrol altına alındı ve hava kalitesi normal seviyelere döndü" açıklamasında bulundu.

Sızıntı nedeniyle evlerinden uzaklaşan kişilerin, SoCal Gas şirketinden sekiz gün içinde tazminat alabileceğini dile getiren Marshall, kiralık ev tutan bölge sakinlerine de kira masraflarının en geç 30 Nisan'a kadar ödeneceğini ifade etti.

Bölge sakinleri doğalgaz depolama alanının tamamen kapatılmasını istiyor.

Los Angeles'ın Porter Ranch semtinde 23 Ekim'de tespit edilen kaçak nedeniyle çok sayıda kişi mide bulantısı, baş dönmesi, burun kanaması gibi çeşitli şikayetlerle hastanelere başvurmuştu.

SoCal Gas yetkilileri bu rahatsızlıkları, sızıntıyı tespit etmek için doğalgaza eklenen koku verici maddelerin solunmasına bağlamıştı.

1953'te petrol çıkarmak için açılan ve 1970'lerde doğalgaz depolamak için kullanılmaya başlayan depodaki sızıntı sonucu onbinlerce ton metan gazı havaya karışmıştı.






Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.