Cami ve cemaatler olarak Konya’yı hep yukarıya taşımalıyız

Cami ve cemaatler olarak Konya’yı hep yukarıya taşımalıyız
‘Din Görevlilerine Vefa’ isimli panelde konuşan İl Müftüsü Doç. Dr. Ali Öge Konya’nın hem camiler hem cemaat anlamında hep en üstlerde olması gerektiğini söyledi

1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında ‘Din Görevlilerine Vefa’ isimli panel düzenlendi. Panele Konya İl Müftüsü Doç. Dr. Ali Öge, Müftü Yardımcıları, Betül Şimşek Öztürk ve Abdullah Yalman, AK Parti Konya İl Başkan Yardımcısı Muharrem Akkaya ve 31 ilçenin müftüleri katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Doç. Dr. Ali Öge, Konya’nın hem camiler hem cemaat anlamında hep en üstlerde olması gerektiğini söyledi. Öge, “Bu sene Camiler Haftası’nın teması ‘Vefa’ üzerine kuruldu. Vefa hakikaten çok önemli bir özellik ve müminin ayrılmaz vasfı. Vefa insanın Allah’la olan ilişkisiyle başlayıp, yaratılan bütün mahlukata ulaşan yüce bir etkiye ve kapsayıcılığa sahip bir kelime. Bu açıdan baktığımızda vefanın en fazla yakıştığı, kimlik din görevliliği kimliğidir, diye düşünüyorum. Çünkü beyaz sarık ve cübbeyle topluma rehber olan, önder olan insanların, hem Allah’a olan vefaları hem de topluma olan vefalarını üst seviyede temsil etmesi gerektiği kanaatindeyim. Bu temanın seçilmiş olması da hakikaten son derece önemli. Konya İl Müftülüğü olarak bir dizi etkinlikler düzenledik. Tabii pandemi ortamını düşünmek suretiyle katılımı olabildiğince minimum düzeyde tutup, temsili ve onu iletmeyi üst düzeye çekme mantalitesiyle yapılan programlar bunlar. Konya’da görevini icra eden 5 bin din görevlisi kardeşimizin gününü kutluyorum” dedi.

cami-ve-1.jpg

ÖZTÜRK: CAMİYE VEFA İMANLI YÜREKLERİN ORADA NEFES ALIP VERMESİDİR

Açılış konuşmasının ardından Ahmet Demirel’in moderatörlüğünde panel geçildi. Panelin ilk sunumunu yapan Selçuklu Halil İbrahim Camii İmam Hatibi Ramazan Öztürk, camiye vefayı anlatarak, camilerin medeniyetimizin ve toplumumuzun mayası ve tapusu olduğunu söyledi. Öztürk, “Camileri imar etmek sadece fiziki bir yapıyla olan bir çalışma değildir. Bu çalışmayla beraber, rabbimizin beklediği içinin süsü, dediğimiz imanlı yüreklerin 365 gün günde 5 defa oralarda nefes alıp vermesidir, aslında iman etmekten kastedilen. Camilerimiz yaşatmanın en iyi yolu, bu mübarek mekanları, cemaatsiz bırakmamak ve çevresini kültür merkezi haline getirmektir” dedi.

KAYA: FABRİKA SOHBETLERİ YAPIYORUZ

Karatay Ahmet Derebağ Camii İmam Hatibi Selman Kaya ise, cemaate gösterilmesi gereken vefadan bahsederek, camiye gelmeyen ve bu konulara uzak sanayi cemaatinin eğitimi için iş yerlerini gezip sohbetler ettiğini söyledi. Kaya, “Sanayi esnafının pek çok sorumluluğu onun camiye gelmesine engel oluyor. Bize vefa duyarak , ‘O gelemiyorsa biz gideriz’ deyip hizmeti götürüyoruz. Fabrika sohbetleri yaparak onlarla faydalı fikir alışverişlerinde bulunuyoruz” diye konuştu.

TEZCAN: GENÇLER BİLGİDEN FAZLA İLGİ İSTİYORLAR

Gençliğe vefa ile ilgili sunum yapan Kampüs Gençlik Merkezi Koordinatörü Abdülkerim Tezcan, “Gençliğe vefa denilince akla Hz. Peygamberimizin onlara karşı hassasiyeti akıllara gelmelidir. Bizler de bu düsturla gencin derdiyle dertlenip, mutluluğuyla mutlu olma gayreti içinde oluyoruz. Gençler bilgiden fazla ilgi istiyorlar aslında bizde bunu sağlamaya çalıyoruz” ifadelerini kullandı. (Gülşen Çopur)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.