Camiler Ve Din Görevlileri Haftası

Camiler Ve Din Görevlileri Haftası
Konya Müftüsü Ali Akpınar, Camiler ve Din Görevlileri haftasında "Cami ve Gençlik" temasının işleneceğini söyledi.Akpınar, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, Camiler...

Konya Müftüsü Ali Akpınar, Camiler ve Din Görevlileri haftasında "Cami ve Gençlik" temasının işleneceğini söyledi.

Akpınar, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, Camiler ve Din Görelileri Haftası'nın 13-19 Ekim tarihleri arasında kutlanacağını ifade etti.

Toplumsal birlik ve bütünleşmeyi sağlayan camilerin, kalpleri birleştiren, sanat ve estetik alanında ulaşılan seviyeyi sergileyen mimari şaheserler olduğunu belirten Akpınar, camilerin İslam toplumunun simgesi olduğunu belirtti.

Diyanet İşleri Başkanlığının 2014 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle düzenleneceği etkinlerde "Cami ve Gençlik" temasını ana konu olarak kararlaştırdığını aktaran Akpınar, şöyle konuştu:

"Merkez ve taşra ilçe müftülüklerince hafta boyunca yapılacak faaliyetlerde bu konu işlenmeye çalışılacaktır. İslam'ın başlangıcında en fazla katılımın gençlerden geldiği, İslam'ın yayılmasında da Hz. Peygamber'e yardımcı ve destek olanların çoğunun gençler olduğu bilinmektedir. Gençlik dönemi, insan hayatında malum birtakım bedeni haz ve zevklerden en fazla meyledilen dönem olması yönüyle bu dönemin kişi yararına olacak şekilde disiplin altına alınması büyük önem taşımaktadır. Cami eksenli bir hayat, gençlerin kendilerine lütfedilen kabiliyetleri kendi yararlarına olacak şekilde değerlendirmeleri konusunda önemli katkılar sağlayacaktır."

Akpınar, Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle birçok etkinlik düzenlendiğini ve hafta içinde uygulamaya konulacağını sözlerine ekledi. 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.