Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın bu yılki teması: Vefa

Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın bu yılki teması: Vefa
Bu yıl Camiler ve Din Görevlileri Haftası Temasının ‘Vefa’ olduğunu söyleyen Müftü Ali Öge, vefanın hayatın her alanına yayılması gerektiğini vurguladı

1-7 Ekim 2021 Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında Konya Müftülüğü’nde basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Konya İl Müftüsü Ali Öge, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bu yıl Camiler ve Din Görevlileri Haftası temasını Cami, Din Görevlileri ve Vefa olarak belirlediğini ifade etti.

dsc-1369.jpg

Müftü Öge, “İslam medeniyeti, cami merkezli bir medeniyettir. Camiler toplayıcı yönüyle toplumun kalbidir. Kalp ne kadar sağlıklı olursa vücut da o kadar sağlıklı olur. Cami; bizleri imana, tevhide, hakka, hakikate, adalete, ahlak ve fazilete çağırıp kötülük ve cehaletten uzaklaştıran Cenab-ı Hakk’ın katına sığınılan bir hicret; hayatın merkezindeki bir ilim ve hikmet beşiğidir. Camilerin fonksiyonel ve canlı olması toplumun tüm kesimlerinin camiye gereken ilgi ve alakayı göstermesine bağlıdır” dedi. Camileri anlamlı kılan en önemli unsurun hademe-i hayrat olan, din görevlileri olduğunu ifade eden Öge, “Asli sorumluluğu itibarıyla din görevlisi, birtakım dinî görevlerin ötesinde, yüklendiği ulvi vazifenin gereği olarak, bütün dinî değerlerin bilinmesi, erdemlerin yaşanması, güzelliklerin paylaşılması, bilgi ve ahlak merkezli bir dindarlığın benimsenmesi için çalışmayı hayatın gayesi edinmektedir” dedi.

CAMİLER TOPLUMUN HER KESİMİNİ BİR ARAYA GETİRİYOR

Bu yıl Camiler ve Din Görevlileri Haftası temasının Cami, Din Görevlileri ve Vefa olduğunu söyleyen Öge, “Unutulmaması gereken değerlerimizden olan vefayı hayatın her alanına yayma konusunda bu tema seçiminin önemli bir katkısı olacaktır. Camiler, herhangi bir ayrım yapmadan o toplumun tüm kesimlerini bir araya getiren müstesna mekanlardır. Camiler öyle mekanlardır ki Mahallesinde, Sokağında ve apartmanında görüşemeyen insanları günde 5 defa görüştürme ve buluşturma gücüne sahiptir. Camilerimizi etkin ve fonksiyonel hale getirenler de fedakar ve cefakar din görevlilerimizdir. Din görevlilerimizin ve Kur’an Kursu hocalarımızın çalışmaları ve gayretleri olmazsa en güzel camileri ve Kur’an Kurslarını yapsanız da bir anlam ifade etmeyeceği aşikârdır” diye konuştu. Düzenlenen toplantıya İl Müftü Yardımcıları, Abdullah Yalman ve Betül Şimşek Öztürk de katıldı. Tören sonunda Mehmet Arıkan, Mehmet Yıldırım, Davut Özyurt, Ahmet Çalışır, Mehmet Eroğlu, Mehmet Soylu, Mustafa Adabey, Nuri Adıgüzel, Nihat Çetin ve Mehmet Gülhan’a hizmetlerinden dolayı plaket takdim edildi. (Gülşen Çopur)

dsc-1372.jpg

dsc-1374.jpg

dsc-1375.jpg

dsc-1376.jpg

dsc-1377.jpg

dsc-1378.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.