Uğur Özteke

Uğur Özteke

Camilerimizi iyi korumalıyız ama…

Camilerimizi iyi korumalıyız ama…

Bugün iki ayrı konuya yine sizlerden gelen bilgiler ve fotoğraflar sayesinde değineceğiz.

SARAYKÖY YOLU GERÇEKTEN CAN SIKICI

Bir samimi okurumuz hafta sonu Sarayköy yolundan onlarca fotoğraf göndermiş.

foto-1-313.jpgfoto-2-276.jpg

 

Çok kızdığı öfkelendiği için de altına sadece şunları yazmış

foto-3-186.jpg

“Merhaba Uğur Bey ben bugün Sarayköy’e hava almaya gittim. Ama yollarda gördüğüm çöplerden oluşan manzaralar sayesinde havamı alamadım.

foto-4-115.jpg

Abi fotoğraflara dikkatlice bakarsanız Sarayköy’ün yolunun çöplük haline geldiğini göreceksiniz. Sizin hassasiyetinizi biliyoruz. O resimleri umarım haber yapıp çöplerin kalkmasına vesile olursunuz.”

foto-5-067.jpgfoto-6-029.jpg………….

Fotoğrafları görünce inanın ürktüm, korktum dahası utandım. Ama bu durum sadece Belediyelerin yapacağı temizlik ile filan ortadan kaldırılacak bir terbiyesizlik değil. Buralara resmen inşaat atıkları hafriyat dökülmüş.

Belediye yöneticilerimiz bence bu “Allah’tan korkmaz kuldan utanmazlar”ın pisliklerini temizleyeceğine polis ile iş birliği yapıp bunları dökenleri yakalamalı ve yasalar çerçevesinde verilebilecek en ağır cezayı vermelidir diye düşünüyorum.

Tabii sonuçta bir de okuyucumuzun gönderdiklerine baktığımız zaman ortada bir büyük kirlilik var. Bu da hepimizin ayıbı.

AZİM KAYA CAMİİ İLE İLGİLİ DUYDUKLARIMDAN KAFAYI YEDİM

Şehrimizde son haftalarda İl Müftülüğü ile bir camia arasındaki hadiseden dolayı bu konuya girmemiştim. Ama Valiliğimizin o konuya ilişkin yaptığı açıklamanın ardından iki haftadır yazılması için beklettiğim konuyu bugün dile getiriyoruz.

Biliyorsunuz Diyanet son yıllarda özellikle de bir iki yıldır başta çocuklarımız olmak üzere insanlarımızın camilere gelmesi camilerde gerçek anlamda huzur bulması için çok güzel projeler geliştiriyor. Kendilerine sunulan projeleri de destekliyorlar.

Ve gelinen noktada artık çok şükür camilerimiz nerede ise 24 saat açık. Aslında bu projeyi yıllar önce kulakları çınlasın Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Akyürek söylemişti. Ama onun şöyle bir farkı vardı. Mesela Sultan Selim Camii. Bu bölgeye malum 24 saat insanımız geliyor. bu insanlar da camiye girip namazlarını kılmak istiyorlar. Ama cami kapalı olduğu için giremiyorlardı. Tahir Bey böyle kontrollü camilerin 24 saat açık kalmasını istemişti.

Belki her camii için bu uygulamayı yapamayız.

Elbette caminin önüne gelip de namaz kılamayan insanımız yok.

Niye?

Her camiinin ana giriş kapısının ön kısmında camlı bölmede namaz kılınabilir.

Zaten de böyle oluyor.

Amaaa yanılmıyorsam Ramazan ayının ilk haftası idi. Bir okurumuz geldi. Abimiz Nalçacı Caddesi’ndeki Azim Kaya Camii cemaatindenmiş. İkindi namazını kılmak için ezanlardan önce camiye girdikleri zaman caminin tam ortasında bir insan dışkısı ile karşılaşmışlar. Cemaatin yaşlıları tabii ki şok olmuşlar. Allah günahlarımızı affetsin bu duyulmamış, görülmemiş bir olay. Onlar da bizim gibi bunu yapanın bir meczup olduğunu düşünüp gereken temizliği yapmışlar.

İşte abimiz ile bu noktadan sonra yaptığımız sohbette bu güvenlik konusu gündeme geldi. Çünkü bu caminin de kameraları varmış ama çalışmıyormuş.

Camilerimizi 7’den 77’ye herkese 24 saat açmalıyız.

Açmalıyız ama böyle üzücü, görülmemiş, duyulmamış kahredici durumlarla da karşılaşmamak için tüm camilerimize sinek kadar küçük sıkıntı vermeyecek insanın aklına hiçbir şey getirmeyecek bir güvenlik tedbiri oluşturmalıyız.

Yarabbim sen bizleri affet.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Kalbi ile dili bir olan insandan korkma…

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Bayramın yaklaştığı şu günlerde özellikle AVM’lerin gıda bölümlerinde kendimizi kaybedip insanların üzerine çıkmadığımız zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR