Çanakkale şehitleri vefa yürüyüşüyle anılacak

Çanakkale şehitleri vefa yürüyüşüyle anılacak
- 57. Alay Vefa Yürüyüşü, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 24-25 Nisan'da düzenlenecek - Program, bu yıl da Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç ve binlerce gencin katılımıyla gerçekleştirilecek


ANKARA (AA) - Çanakkale Zaferi'nde destanlaşan ve tarihe sığmayan kahramanlıklarıyla anılan 57. Piyade Alayı Şehitleri, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 24-25 Nisan'da düzenlenecek 57. Alay Vefa Yürüyüşü ile anılacak.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, geleneksel hale gelen 57. Alay Vefa Yürüyüşü, bu yıl da Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve binlerce gencin katılımıyla gerçekleştirilecek.

Bulundukları kentlerden Çanakkale'ye gidecek binlerce gence, yolculuk ve program boyunca gençlik liderleri ve görevli öğretmenler eşlik edecek. Program kapsamında yürüyüşe katılacak gençlerin tüm ihtiyaçları Bakanlık tarafından karşılanacak.

Program, 24 Nisan Pazar günü saat 07.00'den itibaren katılımcıların Kilye Koyu'nda karşılanmasıyla başlayacak. Aynı gün Çanakkale destanı tanıtım merkezi ve şehitlik ziyaretleri yapılacak. Akşam ise Kocadere kamp alanında Kur'an-ı Kerim tilaveti, mehteran ve tiyatro gösterileri düzenlenecek.

25 Nisan Pazartesi günü saat 05.30'da 57. Alay şehitleri anısına 10 kazanda yapılacak yarma buğday çorbası dağıtımının ardından, sabah namazı kılınacak ve yürüyüş başlayacak. Yürüyüşün tamamlanmasının ardından Conkbayırı'nda temsili bir genç grubuyla birlikte askeri tören düzenlenecek ve 57. Alay Sancağı devir teslim töreni gerçekleştirilecek. İki günlük program, Çanakkale Şehitleri Abidesi'nde düzenlenecek kapanış töreni ve şehitlik ziyaretleriyle sona erecek.

57. Alay Şehitleri ayrıca, Çanakkale dışında 80 ilde de anılacak. 25 Nisan'da sabah namazı ile başlayacak törenlerde katılımcılara yarma buğday çorbası dağıtılacak. 80 ildeki anma programları, 57. Alay'a vefa yürüyüşleriyle tamamlanacak. Anma programlarına yaklaşık 100 bin gencin katılımı bekleniyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.