Çankırı merkezli FETÖ/PDY operasyonu

Çankırı merkezli FETÖ/PDY operasyonu
Gözaltına alınanlardan 9'u adliyeye sevk edildi

ÇANKIRI (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik Çankırı merkezli olmak üzere 3 ilde yapılan operasyonda gözaltına alınanlar adliyeye sevk edildi.

Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY'nin sağlık yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, Çankırı, Ankara ve Malatya illerini kapsayan eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda hakkında gözaltı kararı bulunan kişilerden aralarında eski İl Sağlık Müdürü Halil Nevzat Yetkin, eski Çankırı Devlet Hastanesi Başhekimi İsmail Çağatay Topçu, Çankırı Karatekin Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sekreter Vekili Recep Şenel, hastanede görevli röntgen teknisyeni T.Ö, çalışan H.K, T.K, H.Y, serbest diş hekimi A.O.A. ve daha sonra gözaltına alınan Cihan Medya Dağıtım çalışanı K.S. emniyetteki sorgularının ardından Çankırı Adliyesine sevk edildi.

Eski Çankırı Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Selçuk Akar'ın emniyetteki sorgusu sürüyor.

Çankırı Devlet Hastanesi Müdürü Abdullah Yemişözü, hastane çalışanlarından H.A. ve M.K. emniyetteki sorgularının ardından serbest bırakıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.