Çankırı'da "Kitap Okuma Şöleni"

Çankırı'da "Kitap Okuma Şöleni"
ÇANKIRI (AA) - Çankırı'da, Liseler arası 7. Geleneksel Kitap Okuma Şöleni yapıldı.Çankırı Anadolu Lisesi tarafından Süleyman Demirel Fen Lisesi etkinlik...

ÇANKIRI (AA) - Çankırı'da, Liseler arası 7. Geleneksel Kitap Okuma Şöleni yapıldı.

Çankırı Anadolu Lisesi tarafından Süleyman Demirel Fen Lisesi etkinlik salonunda yapılan şölende konuşan Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, okumanın önemine değindi.

Bilgi edinmenin en önemli araçlarından birinin kitap okuma olduğunu belirten Yazıcı, "Bizler ilk emri oku ile başlayan bir inancın ve bu inancı nizame ettiren ecdadımızın yolunda her daim okumaya önem vermiş bundan sonrada verme azmi ve gayreti içerisinde olan bir neslin evlatlarıyız." dedi.

Kitap okumanın bir ihtiyaç olduğunun altını çizen Yazıcı, "Kitap okuma her şeyden önce boş zamanları değerlendirmek için bir etkinlik olmayıp, insanın fizyolojik ihtiyaçları gibi zihni ve kalbi aydınlatma noktasındaki en anlamlı düsturu ve ihtiyacı olması gerekir. Bu anlamda kitap okumak aynı zamanda bir iç disiplin, duyulara ve zihne olan etkisi itibari ile de hakikaten vazgeçilmez bir hekimliktir." diye konuştu.

Yazıcı, kitap okuma şölenini çok önemsediğini kaydederek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Çankırı Anadolu Lisesi Okul Müdürü Zekeriya Yelmen ise yarışma hakkında bilgi verdi.

Edebiyat öğretmenlerinden oluşturulan komisyon tarafından 100 temel eser içerisinden 5 romanın seçildiğini dile getiren Yemen, "Yarışmaya katılacak 19 okul tarafından romanların okunması sağlandı. Her lise öncelikle kendi öğrencileri arasında kitap okuma yarışması düzenleyerek şölene katılacak öğrencileri belirledi. Her liseden üçer kişi olmak üzere 57 öğrenci sınava alındı." dedi.

Yapılan değerlendirmeler sonunda Nevzat Ayaz Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Eda Çor birinci, Süleyman Demirel Fen Lisesi öğrencisi Abdullah Eren Çınar ikinci, Nevzat Ayaz Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Ayşenur Topal üçüncü oldu.

Program "7. Geleneksel Kitap Okuma Şöleni"ne katılan öğrencilere katılım belgelerinin verilmesi ile sona erdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.