CANMATEK’ten yerli ve milli adım

CANMATEK’ten yerli ve milli adım
CANMATEK Makine, Geniş marka portföyü ve ürün yelpazesi ile Konya sanayisine talaşlı imalat konusunda tedarikçi olarak hizmet veriyor.

CANMATEK Makine, Geniş marka portföyü ve ürün yelpazesi ile Konya sanayisine talaşlı imalat konusunda tedarikçi olarak hizmet veriyor. Bünyesine LNS buhar vakum üniteleri, Bahco El aletleri, Schumacher Kılavuz, Saint Gobain aşındırıcı teknolojileri ve Lang bağlama sistemlerini dahil eden CANMATEK, ilerleyen süreçte LNS buhar vakum ünitelerini millileştirmek amacı ile yerli olarak OFSmist markasını üretmeye başladı.

Konya sanayisine talaşlı imalat konusunda tedarikçi olarak hizmet veren CANMATEK Makine, LNS buhar vakum ünitelerini millileştirmek amacı ile yerli olarak OFSmist markasını üretmeye başladı. Sektöre giriş hikayesini anlatan CANMATEK Makine Firma Sahibi Fatih Can, “Üniversiteden mezun olduktan sonra Konya’da kampana imalatı yapan bir fabrikada meydancı olarak iş hayatına başladım. CNC tezgâhlarımız geldiğinde talaşlı imalata geçerek döküm hanede edinmiş olduğum birikimin üzerine imalat bilgisini de katmaya başladım. CNC tezgâhlarında kullanılan sert metal uçlar konusunda birçok firma ile tanışma ve çalışma imkânına sahip oldum. Sandvik Coromant ile tanışmamada bu vesile oldu. Kendilerinde gelen teklif üzerine Sandvik Coromant’ın Konya’da bulunan Bayisi Çeven Ticaret’ten Osman Çeven ile yollarımız kesişti. Kendilerine saygı ve sevgilerimi sunarım. 4 yıla yakın Sandvik satış ile başlayan iş hayatım Nikken Kesici Takımlar ile devam ederek sırsıyla Seco Kesici Takımları, Taegutec Kesici Takımları ve Emuge Franken ile noktalandı. Ardından sektörün önde gelen tezgâh firması DMGMORİ ile makine satışına başladım. 2017 yılının ekim sonunda görevimden ayrılarak Fatih Can şahıs şirketini kurdum. Fatih Can olarak başlayan şahıs şirketim 2021 haziran ayında CANMATEK Makine Sanayi ve Teknoloji Ticaret LTD.ŞTİ adına geçiş yaptı. Geçmiş satış tecrübelerimi kendi firmamda da kullanarak daha iyi hizmet verebileceğimi bildiğim için çok sevdiğim Konya ilimizin nadide sanayisine CANMATEK firmamızı dahil etmiş oldum” diye konuştu.

dsc-0225.jpg

OFSMİST YERLİ ÜRETİLİYOR

CANMATEK Makine’nin hizmet ağını anlatan Fatih Can, “CANMATEK Makine Konya sanayisinin talaşlı imalat konusunda tedarikçi olarak hizmet vermektedir. Bu bağlamda bünyemize ilk olarak LNS buhar vakum üniteleri, Bahco El aletleri, Schumacher Kılavuz, Saint Gobain aşındırıcı teknolojileri ve Lang bağlama sistemlerini dahil etmiştir. İlerleyen süreçte LNS buhar vakum ünitelerini millileştirmek amacı ile sanayimizin eski ustalarından olan Özcan Sağbili ile kendi şirketi SAĞMAKSAN bünyesinde yerli olarak OFSmist markamızla üretmeye başladık” şeklinde konuştu.

2.jpg

İNSAN HAYATI ÖN PLANDA

OFSmist yağ buharı vakum makinesini anlatan Can, “Talaşlı imalatta kullanılan CNC ve üniversal tezgâhların kesme sırasında oluşan yağ buharını vakumlama ile çekerek gelen havayı temizleyip ortama temiz hava vermektedir. Son dönemlerde insan hayatının daha önemli olduğu ön plana çıkmıştır. OFSmist’i yapmamızın ilk amacı budur. Milli ve yerli olması sebebi ile de sanayicimizin daha uygun fiyata kullanmasını amaç edinmiştir” ifadelerini kullandı.

3.jpg

ÜRÜNLERİN KALİTESİNİ ARTIRIYOR

Saint Gobain Norton hakkında bilgi veren Can, “Norton aşındırıcılar iki kısımda hizmet vermektedir. MRO Aşındırıcılar her türlü kesme taşlama zımparalama ve çapak alma operasyonları için ürünler üretmektedir. Dökümhaneler de yolluk kesme makine üretiminde boya öncesi hazırlık vs. gibi operasyonlar için Vulcan ve Starline olmak üzere iki farklı marka keski ve taşlama taşlarını içermektedir. Yine Norton bünyesinde bulunan her türlü satıh, silindirik puntalı ve puntasız taşlama dişli taşlama gibi operasyonlarda mühendislik hizmeti ile müşterilerimizin ürünlerinin kalitesini arttırmak adına farklı bağlayıcılarda taşlar üretmektedir” dedi.

1.png

GENİŞ ÜRÜN YELPAZESİ

Bünyesinde yer alan diğer marka ve ürünler hakkında konuşan Can, “SCHUMACHER kılavuz; Almanya menşei olan Schumacher kılavuzlarımız imalat sektörünün hemen hemen her yerinde kullanılmakta olan diş açma operasyonları için geniş ürün yelpazesi ile hizmet sunmaktadır. LANG hassas mengene; LANG Technic Almanya da üretilen hassas mengeneleri ve bağlama sistemlerini içermekte olup parça bağlama konusunda çözüm üretmektedir. Sumitom tools; Sumitomo kesici takımlar Japonya menşei olup talaşlı imalatta tornalama ve frezeleme operasyonları için geniş ürün portföyü ile çözüm sunmaktadır. Bahco endüstriyel mamuller ise Bahco el aletleri firmamız her türlü havalı ve elektrikli el aletlerini müşterilerimizin hizmetine sunmaktadır” diye konuştu. Gelecek vizyonundan bahseden Can, “CANMATEK olarak Konya ve ülkemiz sanayisine daha iyi hizmet vermeyi hedef olarak görmüş almış olduğumuz bayilikler ile kalitemizi arttırarak çalışma ekibimiz ile her zaman yeniliğe ve gelişip geliştirmeye yönelik çalışmalarına devam edecektir” diyerek sözlerine son verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.