Casperlar'ın liderini böyle kaçırmışlar: Emmi'ye diplomatik plakalı araç
KKTC'de iş yerlerini kurşunlayan, haraç olaylarının da faili olarak bilinen Casperlar Organize Suç Örgütü uluslar arası düzeyde araıyor. Casperlar'ın yönetecilerinden "Emmi" olarak bilinen Mehmet Kurtoğlu'nun diplomatik plakalı araçla yurt dışına kaçırıldığı iddia eeiliyor. Olayla bağlantılı olan 6 şüpheli de tutuklandı.
KKTC'de adı çok sayıda suça karışan Casperlar'ın lideri Kurtoğlu'nun yurt dışına kaçtıktan sonra Romanya'da yakalandığı bildirildi. Kurtoğlu, Romanya makamlarınca Bulgaristan'a teslim edildikten sonra, Bulgar polisi tarafından Kapıkule Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye iade edildi. Gözaltısı 10 Ocak'ta gerçekleşen Kurtoğlu, emniyette ifade vererek tüm kaçış sürecini paylaştı.

Kurtoğlu önce İstanbul'dan korsan taksiyle Edirne'ye getirildi, bir gece şehir merkezinde kaldı. Ertesi gün Edirne Yeni Sanayi Sitesi'sinde yer alan bir oto yıkama işletmesine götürüldü. Kurtoğlu, daha sonra üç kişiyle birlikte Vietnam Sosyalist Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu'na ait diplomatik plakalı bir aracın bagaj bölümüne bindirildi sınırdan da bu şekilde çıkarıldı. Daha sonra araç Kapıkule üzerinden Bulgaristan'a geçerek Romanya'ya ulaşıldı.

Güvenlik kameraları incelendiğinde kaçış sürecinin Kurtoğlu'nun dedikleri yönünde geliştiği bilgisine ulaşıldı.

Soruşturma kapsamında Kurtoğlu'nun İstanbul'dan Edirne'ye götürülmesine yardım ve yataklık eden korsan taksici ile Edirne'de saklanmasına ve sınır dışına çıkarılmasında rol aldığı öğrenilen A.Ç., B.B.Ç., F.O., M.G., C.Ö. ve A.Y.F. isimli şüpheliler yakalanarak gözaltına alındı. Araştırmalara göre şüpheliler, diplomatik dokunulmazlıklarını kullanarak bu organizyonda rol aldılar. Emniyetteki işlemlerinin ardından zanlılar, Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi. 6 şüpheli tutuklanarak cezaevine teslim edildi.
Kaynak:İhlas Haber Ajansı
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.