Çataloğlu’nda mimarlık hizmetleri tek çatı altında veriliyor

Çataloğlu’nda mimarlık hizmetleri tek çatı altında veriliyor
Mimarlık ve iç mimarlık hizmetlerinin tümünü bünyesinde barındıran Çataloğlu İnşaat, vatandaşların konut alanındaki ihtiyaçlarına tek çatı altında çözüm üretiyor.

Mimarlık ve iç mimarlık hizmetlerinin tümünü bünyesinde barındıran Çataloğlu İnşaat, vatandaşların konut alanındaki ihtiyaçlarına tek çatı altında çözüm üretiyor. Anlaşmalı firmalardan; avizeden kornişe, seramikten dolaba ev içerisindeki diğer tüm aksanları vatandaşlar kendileri seçebiliyor.

2010 yılından bu yana tecrübeli kadrosuyla toplu konut, müstakil ev ve sanayi sitesi projeleriyle Konya’nın birçok lokasyonunda hizmet veren Çataloğlu Yapı İnşaat, her yıl en az 50 bin metrekare alanın üzerinde proje üretmeye devam ediyor. Üniversiteden sonra kendi ofisinde mimarlık ve iç mimarlık alanında hizmet verdiğini ifade eden Çataloğlu Yapı İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Çatal, “27 yaşındayım ve Çumralıyım. Üniversitedeyken mimar ve iç mimarlık üzerine eğitim aldım. 2001 yılında kurulan aile şirketimiz daha çok kuru gıda çeşitleri ve toptancılığı üzerine faaliyet göstermekte. Plastik kapı ve pencere imalatı da yapıyoruz. Aynı zamanda 2010 yılında kurmuş olduğumuz Çataloğlu Yapı İnşaat, firmamızla hizmet vermeye devam ediyoruz. Aile şirketimizin yanı sıra üç yıldır kendi ofisimde mimarlık ve iç mimarlık alanında çalışmalarıma devam ediyorum” dedi.

catalogullari-1.jpg

374 KONUT ÇUMRA’DA YÜKSELİYOR

Her yıl Konya’nın farklı lokasyonlarında vatandaşların konut ihtiyacını karşılayacak projeler ürettiklerinin altını çizen Fuat Çatal, “Bu yıl Çumra ilçemizde 374 daire ve 35 müstakil evimizin inşaatı da köylerde devam ediyor. 374 dairelik toplu konut projemiz vatandaşların konut ihtiyacını bir nebzede olsa karşılayacak. Çumra’da devam eden projelerimizi Çataloğlu Lina, Çataloğlu Adapark ve Çataloğlu 100. Yıl Konakları şeklinde isimlendirdik. Geçtiğimiz yıl 70 bin metrekare alanın üzerinde 96 blok ve 52 sanayi sitesi inşa ettik. Her yıl minimum 50 bin metrekare alana inşaat yapıyoruz. Konya’nın birçok köyünde de inşaatlarımız yükseliyor. Depo, sanayi sitesi, müstakil ev, villa ve toplu konut gibi tüm alanlarda çalışmalarımız oluyor” diye konuştu.

HER DETAYINDA KALİTE ÖNEM ARZ EDİYOR

Dairelerin özelliklerini anlatan Fuat Çatal, “374 dairelik projemiz 3 arsa üzerinde 3+1 daireden oluşacak şekilde inşa ediliyor. 142, 130 ve yine 102 daireden oluşan 3 bloklu bir proje. Site içerisinde güvenlik, açık ve kapalı otopark alanı bulunuyor. Balkonların tümünde cam balkon şeklinde. Ayrıca, dairelerimizin içerisinde kızartma mutfağı var. Bütün odalarda asma ve gergi tavan var. Konutların tümünde İtalyan sıva kullandık. Yaptığımız konutlarda kaliteye önem veriyoruz. Kesinlikle malzemeden çalmıyoruz” şeklinde konuştu.

TÜM AKSANLAR İSTENİLEN ZEVKE GÖRE SEÇİLİYOR

Konut satın alan kişilerin iç aksanlarını anlaşmalı firmalardan kendi zevklerine göre alabileceklerinin vurgusunu yapan Fuat Çatal, “Müşterilerimiz avizeden kornişe, seramikten dolaba ev içerisindeki diğer tüm aksanların istediği modelini anlaşmalı olduğumuz firmalardan zevkine göre seçebiliyor. Harici herhangi bir ücret ödemiyor. En önemli özelliğimiz konutlarımızın inşaatı tam bitmiş olarak teslim ediyoruz. Müşterilerimiz sadece kişisel mobilyasını alıp evlerine yerleşebilir. Başka herhangi bir şey alıp, yaptırmasına gerek yok” ifadelerine yer verdi.

İNŞAATTA DIŞA BAĞIMLILIK AZALIYOR

İnşaat alanındaki tüm malzemelerin üretimini kendilerinin yapmak istediklerini söyleyen Fuat Çatal, “Çelik malzeme, prefabrik, betonarme vs. gibi oluşumların içerisindeyiz. İnşaatla alanındaki malzemeleri dışarıdan olabildiğince az temin edip tüm aksanlarını kendimiz üretmek istiyoruz. Şimdilik inşaat malzemeleri içerisinde plastik pencere üretimiyle başlamış olduk. İlerleyen dönemlerde mobilya ve kapı üretimi de olabilir” ifadelerini kulandı.

catalogullari-2.jpg

KİŞİYE ÖZEL PROJELER ÜRETİLİYOR

Müşterilerinin talepleri doğrultusunda istedikleri projenin tasarımını yaptıklarını aktaran Fuat Çatal, şu görüşlere yer verdi: “Müşterimiz talep ettiği sürece konutun hem iç hem de dış tasarımını yapıyoruz. Kişiye özel tasarımlarda öncelikle arsaya ve belediyeden kullanım izninin olup olmadığına bakıyoruz. Müşteri bize geldiğinde mimari projeden, iç mimarisine kadara tüm tasarım hizmetlerini bulabiliyor. Vatandaşlar konutla ilgili tüm konularda sadece bizimle muhatap oluyor”

ARTAN MALİYETLER, ALIM GÜCÜNÜ AZALTTI

Geçmiş yıllarda vadeli satış yaptıklarını dile getiren Fuat Çatal, şunları kaydetti: “Geçtiğimiz yıllardan bugüne gelinceye kadar hep vadeli satışlarımız oldu. Bu vadeli satışlarımızın süresi 5 yıl kadar oluyordu. Vatandaşlar kredi ve teminatla uğraşmıyordu. Ama şu an ekonomik şartlar buna el vermiyor. Artan enflasyondan ötürü bu yılki daire satışlarımızın ödemelerini peşin olacak şekilde temin ediyoruz. İstenilirse dairelerimiz tam fatura olup, devletin orta gelirli vatandaşlara konut kampanyası kapsamında 0.69 faiz oranıyla krediyle konut sahibi olabilir. Her geçen gün maliyetler artıyor. Artan maliyetlerden dolayı fiyatlarımızı sabitleyemiyoruz. Fiyatlar sürekli artış gösterdiği için vatandaşların alım gücüde azaldı.”

dsc-1664-001.jpg

TECRÜBELİ KADROYLA TÜM ZORLUKLAR AŞILIYOR

Kalabalık ve profesyonel bir kadroyla hizmet verdiklerinin altını çizen Fuat Çatal, “Merkezi Çumra’da bulunan ofisimizde mimarlık ve finans alanında birlikte çalıştığımız 20 profesyonel ekip arkadaşımız bulunuyor. İnşaat alanında ise yaklaşık 500 kişiyle hizmet veriyoruz. Çalışma kadromuz uzun yıllardır birlikte çalıştığımız kişilerden oluşuyor. Yaptığımız işlerde takibi zorluklar oluyor. Ama tecrübeli kadromuzla tüm işin üstesinde gelmeyi başarıyoruz” sözleriyle cümlelerini tamamladı. Mine Doruatlı

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.