Çavuşoğlu, İran İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanı Vaizi ile görüştü

Çavuşoğlu, İran İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanı Vaizi ile görüştü
ANKARA (AA) - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İran İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanı ve Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) Eş Başkanı Mahmud Vaizi'yi...

ANKARA (AA) - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İran İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanı ve Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) Eş Başkanı Mahmud Vaizi'yi kabul etti.

Bakanlıkta gerçekleşen görüşme, görüntü alınmasının ardından basına kapalı devam etti.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, görüşmede KEK toplantısının gidişatı ele alınarak, ekonomik ve ticari ilişkilere dair konulara değinildi. Ayrıca, ilerleyen dönemde gerçekleştirilebilecek üst düzey ziyaretler ile iki ülke arasındaki siyasi ilişkiler ve bölgesel konular hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Kaynaklar, toplantıda, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Tahran ziyareti, İran Dışişleri Bakanı Cevat Zarif’in İstanbul'a gerçekleştirdiği ziyaret ve son olarak da İran’ın Ramsar şehrinde düzenlenen Türkiye-Azerbaycan-İran Üçlü Dışişleri Bakanları Toplantısı ile başlayan üst düzeyli ziyaretler serisinden duyulan memnuniyetin teyit edildiğini bildirdi. Ayrıca, temasların daha üst düzeyde ziyaretlerle taçlandırılması yolunda ilerlendiğinin belirtildiği ifade edildi.

Öte yandan, Türkiye ve İran arasındaki ticaretin 30 milyar ABD doları tutarındaki hedef doğrultusunda, her iki ülkenin de kararlı adımlarla yürüdüğü dile getirilirken, bu bağlamda, aralarında ulaştırma, enerji, turizm, kültür ve sosyal faaliyetler başta olmak üzere, ilişkilerin her alanda geliştirilmesi gerektiği üzerinde de durulduğu aktarıldı.

Bakan Çavuşoğlu'nun, ikili turizm ilişkileri bağlamında, İran’a daha fazla uçak seferi konulmasını arzu ettiğini dile getirdiği, İranlı turistlerin de Türkiye’ye rahatça gelebilmeleri amacıyla, İran havayolu şirketlerinin Türkiye’de muhtelif noktalara uçmalarına izin verilmesinden memnuniyet duyulacağını aktardığı öğrenildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.