Çay ocağında "geçmişe yolculuk"

Çay ocağında "geçmişe yolculuk"
Ordu'da çay ocağı işletmecisi Muzaffer Akçay, küçüklüğünden beri biriktirdiği eski eşyaları iş yerinde sergileyerek müşterilerini geçmişte yolculuğa çıkarıyor - Akçay:- "Gençlerimiz geçmişte ne kullanıldığını çok fazla bilmiyor. Bu eşyaların unutulmamasın

ORDU (AA) - EYÜP ELEVÜLÜ - Ordu'da koleksiyonunu yaptığı eski eşyaları iş yerinde sergileyen çay ocağı işletmecisi, gençlere geçmişi öğretirken, ileri yaştaki müşterilerine de nostalji yaşatıyor.

Altınordu ilçesinde yaşayan Muzaffer Akçay (57), çocukken eski paraların koleksiyonunu yapmaya başladı. Akçay, daha sonra eski eşyaları onararak biriktirmeye başladı.

Emekli olduktan sonra eşiyle 5 yıl önce çay ocağı açan Akçay, koleksiyonunda yer alan eşyaların bir kısmını getirdiği iş yerini adeta müzeye çevirdi.

İşletmede, geçmişte büyük rağbet gören ancak günümüzde unutulmaya yüz tutan daktilodan gramofona, gaz lambasından bakır mutfak eşyalarına, yün kırpma aletinden radyoya çok sayıda eşya yer alıyor.

Akçay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tarihi dokusu olan ürünleri gençlere tanıtmak için çay ocağında sergilediğini belirterek, şu değerlendirmede bulundu:

"Tarih ile yaşamayı çok seviyorum. Biriktirdiğim eşyalar burada bulunandan daha fazla ama mekanın küçüklüğü sebebiyle hepsini burada sergileme imkanım yok. Gençlerimiz geçmişte ne kullanıldığını çok fazla bilmiyor. Bu eşyaların unutulmamasını ve onların görmesini hedefliyorum. Buraya öğrencilerimiz, gençlerimiz geliyor. Buraya gelen her yaştan insanımıza güzel bir mekan sunduğumu düşünüyorum."

- "Yaşlılar, geçmişte kullandığı eşyaları görünce duygulanıyor"

Akçay, yaşça büyük olan kişilerin, geçmişte kullandığı eşyaları görünce duygulandığını dile getirerek, "Güzel tepkiler alıyoruz. Güzel bir yerde, tarihi kokuyu alarak çay içtiklerini söyleyenler oluyor. Yapılan yorumlar da beni mutlu ediyor." ifadesini kullandı.

Sergisini görenlerin kendisine katkı sağladığını anlatan Akçay, hediye edilen 82 yıllık bir tespihi de çay ocağında sergilediğini söyledi.

Akçay, geçmişi yaşatabilmek için daha geniş bir alanı düzenleyip sergilemek istediğini ifade etti.

Müşterilerden Durmuş Okutan (70) da emekli olduğunu ve boş zamanlarını çay ocağında arkadaşlarıyla muhabbet ederek geçirdiğini aktardı.

İnsanın unutamayacağı değerlerinin bulunduğunu vurgulayan Okutan, eskiden kullandıkları eşyaları görüp hatırladıkça duygulandığını sözlerine ekledi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.