Çay ve kahve tiryakileri dikkat! Çayla kahveyi böyle tüketiyorsanız pişman olacaksınız!
17
Sıcak içecekler, özellikle soğuk havalarda içimizi ısıtsa da, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve Uluslararası Kanser Araştırma Ajansı (IARC), çok sıcak içeceklerin (65°C ve üzeri) yemek borusu kanseri riskini artırdığına dair önemli uyarılarda bulunuyor.
27
65 Derece Tehlikesi
Araştırmalar, aşırı sıcak içeceklerin yemek borusunun iç yüzeyini tahriş ettiğini ve zamanla hücrelerde kanserojen etkilere yol açabileceğini gösteriyor.
37
Bu risk; çay, kahve veya bitki çayları gibi 65°C'nin üzerinde içilen tüm içecekler için geçerli. Yani önemli olan içeceğin türü değil, sıcaklığı.
47
Nasıl Önlem Alınmalı?
Bekleyin: En basit ve en etkili yöntem, içeceğinizi birkaç dakika soğumaya bırakmak.
57
Pipet Kullanımı: Sıcak içeceği pipetle içmek, dil ve boğazınızdaki yanma hissini azaltabilir ve içeceğin doğrudan yemek borusuna gitmesini sağlayarak tahrişi en aza indirebilir.
67
Daha Ilık Tüketin: İçeceğinizi hazırlarken kaynar suyu bardağa döktükten sonra biraz soğuk su eklemek, sıcaklığını anında düşürecektir.
77
Uzmanlar, bu basit önlemlerin uzun vadede sağlığınız için büyük fark oluşturacağını belirtiyor. Sağlığınız için içeceklerinizi acele etmeden, daha ılık tüketmeye özen gösterin.
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.