Cemiyet’te Ramazan dolu dolu geçti

Cemiyet’te Ramazan  dolu dolu geçti
İlim Yayma Cemiyeti'nde Ramazan, yapılan değişik etkinlik ve faaliyetlerle dolu dolu geçti

İlim Yayma Cemiyeti'nde Ramazan, yapılan değişik etkinlik ve faaliyetlerle dolu dolu geçti

İlim Yayma Cemiyeti Konya Şubesi'nde 11 ayın sultanı Ramazan, yapılan değişik etkinlik ve faaliyetlerle dolu dolu geçti. Konuyla ilgili yapılan açıklamada yapılan faaliyetlerle ilgili şu bilgilere yer verildi:

KİTAP TAHLİLLERİ

Ramazan’ı daha faydalı geçirmek adına “Muhtasar Hayatü’s Sahabe, Ramazan Risalesi” gibi kitapları öğrencilerimizle okumaktayız. Böylelikle ramazan ayının önemini daha iyi kavramaya çalışmaktayız.

whatsapp-image-2022-04-25-at-17-13-48-1.jpeg

İFTAR BULUŞMALARI

Yurtlarımız ve gençlik merkezlerimizde ramazan ayının vazgeçilmezi iftarlarda davetlilerimiz ve öğrencilerimizle buluşuyoruz. Hayırseverlerimizin verdiği iftarlar sayesinde her gün yüzlerce öğrencimiz ve misafirlerimiz iftarını açıyorlar.

whatsapp-image-2022-04-25-at-17-13-50-1.jpeg

FİLM VE DİZİ GÖSTERİMLERİ

Yurtlarımızda ramazan ayının şuuruna uygun film ve dizi gösterimleri yapmaktayız. Öğrencilerimiz izledikleri filmler ve diziler sayesinde kültürel birikimlerine katkı yapmaktadırlar.

TERAVİH VE MUKABELE

Ramazan ayının en önemli ibadetlerinden olan teravih namazlarını öğrencilerimizle birlikte gerçekleştiriyoruz. Ayrıca mukabele okumaları da büyük bir özveri ile cemiyetimizde ihya edilmektedir.

TÜRBE ZİYARETLERİ

Üzerinde yaşadığımız coğrafya tarih boyunca bugüne kadar birçok alim ve değerli kişiler yetiştirmiştir. Bu anlamda kıymetli âlim ve hocalarımızın mezarlarını ziyaret ediyoruz. Onların bize bıraktığı manevi mirastan, mekânlarında istifade etmeye çalışıyoruz.

RİYAZÜ’S SALİHİN, SİYER VE HAYATÜ’S SAHABE OKUMALARI

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V.) yaşantısı ve davranışları bizlere tek ve doğru olan yolu gösterecektir. Bu bağlamda öğrencilerimiz ile Peygamberimiz (s.a.v.)’in hayatını okuyor ve öğreniyoruz. Aynı zamanda yurtlarımızda hadis halkaları düzenleyerek Peygamber efendimizden (S.A.V.) rivayet edilmiş hadisleri hayatımıza tatbik etmeye çalışıyoruz. Sahabenin hayatımızdaki yeri çok önemlidir. Çünkü Peygamberimizi (S.A.V.) en yakından görmüşlerdir. Peygamber efendimizi yakından gördükleri için de hayatları boyunca yaşantısını örnek almışlarıdır. Biz de Hayatü’s Sahabe okumalarımız ile sahabeyi daha iyi tanıyor ve yaşantılarını hayatımıza tatbik etmeye çalışıyoruz.

KUR’AN-I KERİM MEALİ VE TEFSİR OKUMALARI

Rehberimiz ve kitabımız olan Kur’an-ı Kerim’i Arapçası’ndan okumanın yanı sıra mealini de okuyoruz. Ayrıca tefsirini yaparak Kur’an-ı Kerim’i daha iyi anlamaya çalışıyoruz. Böylece tek ve doğru söz olan Kur’an-ı Kerim’i hayatımıza rehber yapıyoruz. İlim Yayma Cemiyeti Konya Şubesi olarak hayırlı ve bereketli ramazanlar diler şimdiden bayramınızı tebrik ederiz.

whatsapp-image-2022-04-25-at-17-13-50-2-001.jpeg

İNCİLİ’DEN RAMAZAN’A VEDA MESAJI

İlim Yayma Cemiyeti Konya Şube Başkanı Mehmet İncili de yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bir yıl boyunca hasretle beklediğimiz ramazan ayına veda etmek üzere olduğumuz şu günlerde nefsimizi hesaba çekmeliyiz. Oruçla birlikte fakirlerin halini düşünüp onlar için bir şey yapabildik mi? İbadetlerimizi düzgün yapıp, kötü alışkanlıklarımızdan vazgeçebildik mi? Kadir gecesini değerlendirmekle her şeyin hallolacağını zannederken, onun gizli olduğunu, ancak her geceyi ihya etmekle onun hakkını vereceğimizi hatırladık mı? Bunlar korku tarafı, ümit tarafına gelince Peygamber (S.A.V) efendimizin buyruğuna ümit bağlamalıyız. Ramazan ayının başı rahmet, ortası mağfiret, sonu da cehennemden kurtuluştur. İnşallah bizlerde bütün kusurlarımıza rağmen bu müjdeye nail olanlardan oluruz. Kulluk ramazanla sınırlı olmadığına göre kulluk vazifelerimizi her an hatırda tutup hayatımızı ona göre tanzim etmeliyiz. Cemiyete karşı sorumluluklarımızı ihmal etmemeliyiz. İnsanların hayırlısı insanlara faydalı olandır düsturunu rehber edinip hayırlar peşinde koşmalıyız. Gençliğe sahip çıkmalı, “gençliği olmayanın geleceği yoktur” gerçeğini aklımızdan hiç çıkarmamalıyız. Bütün bu duygularla kardeşlerimin ramazanın feyz ve bereketinden müstefit olmalarını temenni eder, bayramlarını kutlarım.” (İbrahim Yapıcı)

3rt8z66d-400x400.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.