Çetin: Aile Hekimleri Zor Durumda

Çetin: Aile Hekimleri Zor Durumda
Konya Tabip Odası 1 Temmuz 2021 tarihinde yürürlüğe giren yeni Aile Hekimliği Ödeme ve Sözleşme yönetmeliğinde, aile hekimlerinin aleyhine gelişen maddeler olduğunu söyleyerek tepki gösterdi.

Konya Tabip Odası 1 Temmuz 2021 tarihinde yürürlüğe giren yeni Aile Hekimliği Ödeme ve Sözleşme yönetmeliğinde, aile hekimlerinin aleyhine gelişen maddeler olduğunu söyleyerek tepki gösterdi. Çetin konuyla ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Yeni yönetmelikte sağlık çalışanları şiddetle karşılaştığında kendilerini savunmak için yapacağı eylemler sonucunda ceza almakla karşı karşıya kalmış olacaktır. İhtar ceza puan listesine eklenen bir madde sağlıkta şiddeti meşrulaştıran, teşvik eden bir görünümdedir. Bu durumun hekim arkadaşlarımız ile hastalar arasında gerginlik yaratmaktan başka bir işe yaramayacağı, hekime ve sağlık çalışanlarına şiddeti artıracağı kanaatini oluşturmaktadır. Katsayı değişikliği ile ilçelerde çalışan aile hekimlerine verilen sosyo gelişmişlik ücretinde yüzde 27 oranında azaltılmaya gidilmiştir. Bu Netice olarak aile hekimlerinin çok büyük bir bölümünün gelirinde yüzde 3 ile yüzde 15 arasında gelir kaybı yaşayacağını gösterirken, gelir kaybının yasallaştırılması manasına gelmektedir. Konya Tabip Odası olarak bizler, bu sözleşmenin kabul edilemez olduğunu savunuyoruz.” 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum