'Çevre Temalı Hat Sergisi' ilk kez Konya'da açıldı

'Çevre Temalı Hat Sergisi'  ilk kez Konya'da açıldı
MÜSİAD'ın Konya'da düzenlediği 106. Genel İdare Kurulu Toplantısı, bir ilke de ev sahipliği yaptı.

MÜSİAD'ın Konya'da düzenlediği 106. Genel İdare Kurulu Toplantısı, bir ilke de ev sahipliği yaptı. Dünyaca ünlü 5 hattatın hazırladığı çevre ve iklim değişikliği temalı 20'nin üzerinde eser, bu organizasyonda sanatseverlerle buluştu. Sergiyi; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı da ziyaret etti. Ünlü hattatlar; Abdurrahman Depeler, Seyit Ahmet Depeler, Sami Naddah, Abdurrahim Kahya ve Serkan Selalmaz'ın hazırladığı eserlerin yer aldığı sergi, iki gün boyunca ziyarete açık kaldı.

FARKLI YERLERDE AÇILACAK

Yoğun ilgi gören ve dünyada ilk kez Konya'da yapılan bu serginin, ilerleyen günlerde hem Türkiye'nin başka illerinde hem de dünyanın dört bir yanında yeniden yapılacağı belirtildi. Çevre hassasiyetine dikkat çekmek için böyle bir sergi oluşturduklarını dile getiren Sergi Küratörü Mehdi Rezoug, "Serginin küratörüyüm. Sergimizin ana teması, Hıfz-ı Tabiatı'dır. Türkçesi ise çevreyi korumaktır. Bu dünyanın gündeminde olan bir konudur. Biz de bu konuyu kendi geleneğimizle ele alalım dedik. Geleneksel İslam sanatlarından olan hat ile dikkat çekmeye çalıştık. " ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.