Cezayir Dışişleri Bakanı Lamamra:

Cezayir Dışişleri Bakanı Lamamra:
Cezayir Dışişleri Bakanı Lamamra:- "Libya'daki terörle mücadelenin uluslararası meşru çerçeve kapsamında yapılması gerekir"

CEZAYİR (AA) - Cezayir Dışişleri Bakanı Ramtan Lamamra, Libya'da terörle mücadelenin uluslararası meşru çerçeve kapsamında yapılması gerektiğini belirtti.

Cezayir Dışişleri Bakanı Lamamra, ABD Dışişleri Bakanlığının siyasi işler danışmanı Thomas Shannon ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, Libya'da terörle mücadelenin uluslararası meşru çerçeve kapsamında yapılması, ülkenin istikrar, güvenlik ve egemenliğine saygı gösterilmesi gerektiğini söyledi. Lamamra, iki ülkenin de Libya'da barışçıl ve siyasi çözümden yana olduğunu kaydetti.

Öte yandan Cezayir Başbakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Shannon'un Başbakan Abdulmalik Sellal tarafından da kabul edildiği, görüşmede ikili ilişkilerin yanı sıra başta güvenlik, terörle mücadeleyle ilgili konular olmak üzere uluslararası ve bölgesel sorunların ele alındığı aktarıldı.

Shannon'un başta terörle mücadele olmak üzere ikili ilişkileri görüşmek üzere ülkeye düzenlediği ziyaretin iki gün sürmesi bekleniyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.