CHP Antalya Milletvekili Budak:

CHP Antalya Milletvekili Budak:
"(Turizm Eylem Planı) Beklentileri asla karşılamayan ve oluşturulan beklentinin karşısında son derece sönük kalan bir açıklamalar demeti gördük"

TBMM (AA) - CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı Turizm Eylem Planı'na ilişkin, "Beklentileri asla karşılamayan ve oluşturulan beklentinin karşısında son derece sönük kalan bir açıklamalar demeti gördük" dedi.

Budak, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, hükümetin son 13, 14 yıldır bir turizm politikası olmadığını iddia etti.

Planı eleştiren Budak, "Beklentileri asla karşılamayan ve oluşturulan beklentinin karşısında son derece sönük kalan bir açıklamalar demeti gördük" diye konuştu.

Planın içeriğine değinen Budak, şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Başbakan 'bu bir afet halidir' demiş. Evet, doğru ve daha önce de dile getirmiştik. Fakat afet halinde yapılması gerekenler burada gündeme gelmiş mi? Hayır. Geçen yıl da zaten turizm son derece kötü gitmişti. Geçen yıl turizm rakamlarını 3 milyar dolar gibi bir rakam eksi yazan bir yıl olmuştu. 2015'te Rusya'da ekonomik kriz vardı ve Türkiye'ye gelen Rus turist sayısında çok ciddi bir azalma yaşanmıştı. Bu krizin sadece uçağın düşürülmesiyle başlayan kriz olarak addedilmesi olayın eksik tanımlanmasına sebep olur."

Budak, kendilerinin de bir eylem planı hazırladıklarını ve bu planı Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'a takdim ettiklerini belirterek, planda konuyu kısa, orta ve uzun vadeli yaptırımlar olmak üzere 3 şekilde değerlendirdiklerini söyledi.

Kısa vadeli yaptırımlara değinen Budak, imajla ilgili çok ciddi çalışma yapılması ve en yukarıdan aşağıya doğru hükümetin şiddet dilini bir tarafa bırakması gerektiğini bildirdi.

Budak, turizm alanında istihdam destekleriyle ilgili en ufak bir şey bulunmadığına işaret etti.

Budak, Ankara'daki terör saldırısına da değinerek, "Ankara'nın tam kalbinde patlayan bombadan dolayı bütün şehitlere Allah'tan rahmet diliyorum. Terörü ve terörü destekleyenleri lanetle kınıyorum" dedi.

Budak, gazetecilerin, "Raporunuzda işsiz kalacak kesim rakamsal olarak verilere nasıl yansıyor? Ne kadar işsiz öngörüyorsunuz?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Sadece Antalya'da 300 bin, bütün Türkiye'de 1 milyon 400 bin kişi bu sektörde çalışıyor. O da zaten SGK'nın ana başlığında vardı. 'Konaklama, restoran, kafe ve barlar' diye geçer. Ulaşım sektörü, rehberler ve esnaf tarafı burada yok. Sadece saydığım kalemlerde turizmde çalışan 1 milyon 400 bin kişi. Turist sayısında aşağı yukarı yüzde 30 civarında eksilme olursa işte 400, 500 bin rakamını buluyoruz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.