CHP Antalya Milletvekili Kök:

CHP Antalya Milletvekili Kök:
"CHP'de genel başkan sorunu da yönetim zafiyeti de yok"

TBMM (AA) - CHP Antalya Milletvekili Devrim Kök, "CHP'de genel başkan sorunu da yönetim zafiyeti de yok" dedi.

Kök, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, doğası ve deniziyle Türkiye'nin incisi, turizmin başkenti olan Antalya'nın, Alakır Nehri ve Köprülü Kanyon Milli Parkı'nın ana unsurunu oluşturan Köprüçayı Nehri'nde devem eden HES projelerine kurban edildiğini savundu.

Buralardaki inşaat çalışmalarıyla ilgili fotoğraflar gösteren Kök, "Bu zihniyeti, anlayışı lanetliyoruz. Bu görüntülerin sorumlusu AK Parti'dir. Bu anlayışa karşı mücadeleye devam edeceğiz" diye konuştu.

Devletin güçleriyle karşı karşıya gelmek istemediklerini ancak topraklarını korumak için ne gerekiyorsa yapacaklarını belirten Kök, "Bu yapılanın adı cinayettir. Her şey rant demek değildir. Bizi biz yapan bazı değerlerimiz var. Dedelerimiz bu derelerde çimdi, torunlarımızın da orada çimmesini istiyoruz" dedi.

Kök, "Cerattepe'de direnen" Artvin halkının da yanında olduklarını ve selam gönderdiklerini kaydetti.

Kök ile birlikte gelen Antalya'daki bazı sivil toplum kuruluşları ile dernek temsilcileri de söz alarak HES'lere ilişkin eleştirilerini dile getirdiler.

-"Tıkanmışlık söz konusu değil"

Gazetecilerin, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın partiye yönelik açıklamalarıyla ilgili sorusu üzerine Kök, şunları söyledi:

"CHP'de iddia edildiği bir tıkanmışlık söz konusu değil. Tıkanmışlık olsa bizim gibi insanlar burada görev alamaz. Genel Başkanımız göreve geldikten sonra parti içi demokrasi adına çok önemli mesafe katedildi.

Ülkenin bu kadar çok ciddi sorunları varken, insanların CHP'ye dair beklentileri çok farklı. Kurucu iradenin, Atatürk'ün partisinin, böyle bir dönemde, bu karanlık tabloda lokomotif görevi yapması gerektiğini düşünüyoruz. Böyle bir dönemde eski anlayışların, parti içindeki iktidar arayışlarının, enerjimizi gereksiz yere içe harcamanın doğru bir yaklaşım olmadığını düşünüyorum. CHP, kendi içinde bütün düşüncelere özgürce açıktır. CHP'de genel başkan sorunu da yönetim zafiyeti de yok."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.