CHP Balıkesir Milletvekili Tüm:

CHP Balıkesir Milletvekili Tüm:
"Bizler özgürlük ve bağımsızlığımızı korumak ve ülkede barışı sağlamak için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Çünkü bu ülkede çocukların ölmesini, annelerin ağlamasını istemiyoruz. Genç bedenlerin kara toprağa düşmesini istemiyoruz"

TBMM (AA) - CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, özgürlük ve bağımsızlıklarını korumak ve Türkiye'de barışı sağlamak için sonuna kadar mücadele edeceklerini belirterek, "Çünkü bu ülkede çocukların ölmesini, annelerin ağlamasını istemiyoruz. Genç bedenlerin kara toprağa düşmesini istemiyoruz" dedi.

Mecliste basın toplantısı düzenleyen Tüm, emekçi kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak, kadına şiddetin son bulduğu, ayrımcılığın ortadan kaldırıldığı, kadın emeğinin hak ettiği değeri bulduğu bir Türkiye ve dünya dilediğinde bulundu.

Tüm, 14 yıllık AK Parti iktidarında Türkiye'nin geldiği noktanın üzüntü verici olduğunu savunarak, "Yurttaşlık bile tartışılır hale gelmiştir. Dış basında 'Faşizmi anlamak için Hitler Almanya'sına bakmaya gerek yok' başlıklı yazılar çıkmaktadır. Ülkemiz böyle bir durumu asla hak etmiyor" diye konuştu.

AK Parti'nin devletin laik, demokratik ve sosyal hukuk devleti niteliklerini yok ettiğini öne süren Tüm, laik bir devlette Diyanet İşleri Başkanlığı'nın evlilikten sosyal hayatın her alanına kadar her gün fetvalar veremeyeceğini savundu.

Tüm, AK Parti'nin "paralel düşmanlar" yarattığını, kendi iç hesaplaşmalarını bile bu paralel düşmanlar üzerinden yürüttüklerini ifade ederek, "Kayseri'de Boydak ailesine yapılanlar bunun en çarpıcı örneklerinden biridir. Boydak ailesi terör örgütüne destek verdiyse bugüne kadar neden beklediniz? Abdullah Gül ile anlaşmazlıklarınızın gündeme geldiği bir dönemde bunların yapılması manidardır. Hükümete buradan soruyorum, yeni paralel yapı Abdullah Gül ve yakınları mıdır?" değerlendirmesinde bulundu.

Cumhuriyetin temelinde "özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir" anlayışının yattığını vurgulayan Tüm, "Bu anlayışı terk etmek saltanat heveslilerinin özlemleri olabilir. Ancak bizler özgürlük ve bağımsızlığımızı korumak ve ülkede barışı sağlamak için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Çünkü bu ülkede çocukların ölmesini, annelerin ağlamasını istemiyoruz. Genç bedenlerin kara toprağa düşmesini istemiyoruz" dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.