CHP Balıkesir Milletvekili Tüm:

CHP Balıkesir Milletvekili Tüm:
"Susurluk Şeker Fabrikası'nın atıl şekilde olması, bölge halkını, tek çeşit tarım üretimine zorlamıştır. Hükümet bir an önce şeker fabrikasını işler hale getirmelidir"

TBMM (AA) - CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, Susurluk Şeker Fabrikası'nın atıl durumda olduğunu, bunun bölge halkını, tek çeşit tarım üretimine zorladığını ifade ederek, "Hükümet bir an önce şeker fabrikasını işler hale getirmelidir." dedi.

Tüm, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Balıkesir'in hükümet tarafından gerekli ilgiyi göremediğini savundu.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin, bütün şehri yönetecek bilgi, birikim ve vizyondan yoksun olduğunu öne süren Tüm, kırsal mahallelerdeki yol ve su sorunlarının çözülmediğini iddia etti.

Tüm, "Balıkesir, tarım çeşitliliği bakımından Türkiye'nin en önemli kentlerinden birisi olmasına karşın hükümetin izlediği yanlış politikalar yüzünden tarımsal üretim bitme noktasına gelmiştir. Susurluk Şeker Fabrikası'nın atıl şekilde olması, bölge halkını, tek çeşit tarım üretimine zorlamıştır. Bu durum hayvansal üretimi de doğrudan etkilemektedir. Hükümet bir an önce şeker fabrikasını işler hale getirmelidir." ifadelerini kullandı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.