CHP Bursa Milletvekili Aydın:

CHP Bursa Milletvekili Aydın:
"Devamlı değişen SGK uygulamaları artık eczacıları ve hastaları canından bezdirdi"

TBMM (AA) - CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, devamlı değişen SGK uygulamalarının, eczacıları da hastaları da canından bezdirdiğini öne sürdü.

Aydın, partisinin Sağlık Komisyonu üyesi milletvekilleriyle düzenlediği basın toplantısında, Hükümetin sağlık uygulamalarından hekimlerin, sağlık çalışanlarının, eczacıların ve hastaların şikayetçi olduğunu iddia etti.

"Devamlı değişen SGK uygulamaları artık eczacıları ve hastaları canından bezdirdi. Hastalar raporlu dahi olsa her gün sisteme eklenen değişiklikler yüzünden ilaçlarını alamamaktadır" diyen Aydın, eczacıların da hastaları geri çevirmek zorunda kaldığını ifade etti.

Türkiye'nin sahte ilaçta dünya dördüncüsü olduğunu ileri süren Aydın, bilimsel eğitim alan eczacıların reçetesiz grip ilacı dahi veremediğini ancak marketlerde, benzinliklerde ilaç satıldığını söyledi.

Aydın, "SGK şartları, doktora ulaşım şartları, muayene ücretlerinin yüksekliği, hastaların ekonomik imkanları göz önünde bulundurularak acil yeni düzenleme gerekli" dedi.

CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir de Türkiye'de sağlıklı ilaç politikası geliştirilemediğini, hastaların ya ilaç bulamadığını ya da muadilini bulmak için eczane eczane dolaştığını savundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.