CHP Bursa Milletvekili İrgil:

CHP Bursa Milletvekili İrgil:
"Meclis'e bir araştırma önergesi vererek vatandaşların Cumhurbaşkanı'na neden hakaret ettiklerinin araştırılmasını istedik. Bu insanların cumhurbaşkanına hakaret ettikleri iddia ediliyor, ama neden ediyorlar, bir de bu araştırılsın. Bunun toplumsal bir ge

TBMM (AA) - CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, "Meclis'e bir araştırma önergesi vererek vatandaşların Cumhurbaşkanı'na neden hakaret ettiklerinin araştırılmasını istedik. Bu insanların cumhurbaşkanına hakaret ettikleri iddia ediliyor, ama neden ediyorlar, bir de bu araştırılsın. Bunun toplumsal bir gerekçesi olmalı" dedi.

İrgil, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Bursa'da 27 eğitimcinin, haklarında açılan Cumhurbaşkanı'na hakaret davasında 1 er yıl 3 ay hapis cezası aldıklarını, hapis cezasının 5 yıllık hüküm geciktirmeye dönüştürüldüğünü söyledi.

Ankara'da da bir özel okulda 14 yaşındaki bir öğrencinin Cumhurbaşkanı'na hakaret ettiği gerekçesiyle okul yönetimi tarafından kınama ve uzaklaştırma cezasına çarptırıldığını ifade eden İrgil, pek çok kişi hakkında aynı türden davalar açıldığını ileri sürdü.

"93 yıldır 11 cumhurbaşkanı geldi, geçti. Hiçbirinin döneminde böylesi bir dava silsilesi olmadı. Toplum hiçbir cumhurbaşkanını doğrudan muhatap almamışken şimdi ne oldu da bütün bunlar yaşanıyor. Toplum mu değişti, yoksa cumhurbaşkanında bir farklılık mı var?" diye soran İrgil, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu nedenle Meclis'e bir araştırma önergesi verdik. Vatandaşların Cumhurbaşkanı'na neden hakaret ettiklerinin araştırılmasını istedik. Bu insanların Cumhurbaşkanı'na hakaret ettikleri iddia ediliyor ama neden ediyorlar, bir de bu araştırılsın. Bunun toplumsal bir gerekçesi olmalı. Bu halk neden Cumhurbaşkanı'na hakaret ediyor, onları buna iten sebepler nelerdir, nasıl giderilir, tespit edilsin dedik. Çünkü artık Cumhurbaşkanı'na hakaret sadece hukuksal değil, sosyolojik ve psikolojik bir durum haline geldi. Bunun araştırılması toplum sağlığı ve cumhurbaşkanının sağlığı için de gerekli. Her gün birilerinin hakkında hakaret ettiğini düşünmek bir süre sonra en küçük bir sözü bile kaldıramayacak hale getirir insanı, ruhsal çöküntüye bile neden olabilir. Takdir edersiniz ki sağlıklı düşünen bir cumhurbaşkanımız olsun isteriz."

CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer de cumhurbaşkanına hakaretin ilgili yasalar gereğince tutuklamayı gerektirmeyen bir suç olduğunu, ayrıca tutuklamanın ceza hukuku içinde istisnai bir durum olduğunun altını çizdi. Tuncer, devletin en tepesindeki makamların daha eleştiriye açık ve tahammüllü olması gerektiğini de belirterek, "Bir üniversite öğrencisinin cumhurbaşkanına hakaret suçundan tutuklanmasını, eğitiminden, öğretiminden alıkonulmasını kabul etmiyorum" dedi.

CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin ise Cumhurbaşkanı'nın gerginlik politikasını bir strateji olarak benimsediğini, bu nedenle toplumun ayrışmasına yol açtığını ileri sürdü.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.