CHP Genel Başkan Yardımcısı Aksünger:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aksünger:
"(Kimlik bilgilerinin sızdırılması) Adalet Bakanı şunu bilsin ki bu seçmen kütüklerinin partilere verilmesi konusunda kendisinde bulunan hiçbir yetki yoktur"

ERZİNCAN (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, kimlik bilgilerinin sızdırılması tartışmalarına ilişkin, "Adalet Bakanı şunu bilsin ki bu seçmen kütüklerinin partilere verilmesi konusunda kendisinde bulunan hiçbir yetki yoktur." dedi.

Aksünger, partisinin çalışmalarına katılmak üzere geldiği Erzincan'da parti binasında basın toplantısı düzenledi.

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Aksünger, kimlik bilgileri konusundaki tartışmalar üzerine şunları söyledi:.

"Adalet Bakanının yaptığı açıklamalara baktığımızda şunu söyleyeceğim. Adalet Bakanı şunu bilsin ki bu seçmen kütüklerinin partilere verilmesi konusunda kendisinde bulunan hiçbir yetki yoktur. Tüm yetki YSK’dadır ve bu açıklamaları yapmakla da anayasal bir suç işlemektedir. Adalet Bakanlığının yetkisinde olmayan bir konuda, bağımsız olan YSK’nın yetkisinde olan bir konuda Adalet Bakanı kendi hakkı olmayan, haddi olmayan açıklama yapamaz. Bunu kendisi bir kere kafasına bir yere yazması lazım. Yaptığı açıklamaların hepsi manipülasyondur. Kendisi bunun CHP’nin e-seçmeni, kendi seçmenimizin kendisini sorgulama sistemi üzerinden alındığını iddia etti. Ne yazık ki bu gerçek bir cehalettir. Bu verilen 2009 ve 2010 yılında olduğunu kendi bakanları da veya Türkiye’de yaşanmış bütün olaylardan hepimiz biliyoruz."

2010 yılı Temmuz ayında kişisel verilerin birilerine satıldığı gerekçesiyle 7 ilde ciddi operasyonlar yapıldığını, yüzlerce insanın gözaltına alındığını, 12 kişinin ise hüküm giydiğini anlatan Aksünger, "Şimdi soruyorum kendilerine. Bu 12 kişi hüküm giydiğinde bunlar verileri kimden aldığını size söylemediler mi? Hakim neye göre karar verdi ve bunlar neye göre hüküm giydi, ceza aldı? Ve arkasını neden araştırmadınız bu konuların. Zaten siyasi partilere 2009’dan sonra bu veriler verilmeye başlandı." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.